Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πέθανε από κορωνοϊό ο θρυλικός μπάτλερ του Λευκού Οίκου

Πέθανε από κορωνοϊό ο θρυλικός μπάτλερ τ...

Υπηρέτησε στο πλευρό έντεκα διαφορετικών προέδρων

Από COVID-19 πέθανε ο θρυλικός μπάτλερ του Λευκού Οίκου Ουίλσον Τζέρμαν, ο οποίος υπηρέτησε στο πλευρό έντεκα διαφορετικών προέδρων. Προσελήφθη το 1957 ως καθαριστής και συνταξιοδοτήθηκε επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα ως επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος βοηθητικού προσωπικού στον Λευκό Οίκο. Ο 91χρονος Τζέρμαν υπέκυψε τελικά χθες, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Αυτές τις μέρες πολλή συζήτηση γίνεται για τα τεκταινόμενα στον Λευκό Οίκο και ειδικά για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι διενέξεις γεφυρώθηκαν όταν όλοι οι τελευταίοι πρόεδροι κλήθηκαν να θυμηθούν τον Τζέρμαν, τον μέχρι πρότινος άσημο μπάτλερ. «Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που βλέπαμε το πρωί όταν ξυπνούσαμε και ο τελευταίος το βράδυ όταν αποσυρόμασταν», ανέφερε το ζεύγος Τζορτζ και Λόρα Μπους. «Με τον άμεσο χαρακτήρα του και τη φροντίδα του, ο Ουίλσον Τζέρμαν συνέβαλε ώστε να θεωρούν σπίτι τους τον Λευκό Οίκο οι οικογένειες των προέδρων επί δεκαετίες», είπε η Μισέλ Ομπάμα, συμπεριλαμβάνοντας και τη δική της οικογένεια σε αυτές. Τη θλίψη τους εξέφρασαν επίσης η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον.

H Tζάκι Κένεντι ήταν η πρώτη που τον πρόσεξε και τον προήγαγε από καθαριστή σε μπάτλερ. «Ηταν αποφασιστικός ο ρόλος της σε όσα συνέβησαν στη συνέχεια», ανέφερε η εγγονή του, Τζαμίλα Γκάρετ, σε συνέντευξή της στο Fox 5. Δεκαετίες αργότερα, ο Τζέρμαν εμφανίστηκε σε φωτογραφία στα απομνημονεύματα της Μισέλ Ομπάμα με τίτλο «Becoming: η δική μου ιστορία». Εφυγε από τη θέση του το 2012, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα τον τίμησε με μια σειρά από αναμνηστικές πλακέτες, μία για κάθε πρόεδρο που υπηρέτησε.

Ο Τζέρμαν θεωρείται σημαντική φυσιογνωμία στην ιστορία των Αφροαμερικανών και για τον ρόλο τους στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ. Οπως και άλλοι μαύροι της γενιάς του, υπηρετώντας με αξιοπρέπεια μια από τις ελάχιστες θέσεις που ήταν διαθέσιμη για εκείνον την εποχή του, επισήμανε η Κορίθα Μίτσελ του Πανεπιστημίου του Οχάιο και συγγραφέας του βιβλίου «Από τις καλύβες των σκλάβων τον Λευκό Οίκο». Κατά την άποψή της, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος που ολοκλήρωσε τη σταδιοδρομία του με αυτό τον τρόπο, ειδικά στο πλευρό του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία της χώρας.

Πηγή:kathimerini

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight