Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι συγγραφείς  

Οι συγγραφείς   

Της Αθανασίας Γεωργοπούλου, μαθήτριας Γ' Λυκείου

 

Οι συγγραφείς είναι άνθρωποι. Άνθρωποι με ψυχή και πνεύμα. Άνθρωποι που ίσως πέρασαν πολλά για να φτάσουν στο σημείο να γράψουν – μα όταν έγραψαν βγήκε τρυφερότητα.

Άνθρωποι που ίσως έγραφαν από την πρώτη στιγμή, από μικρά παιδιά – μα η γραφή τους είναι γεμάτη πείρα. Άνθρωποι μορφωμένοι, γεμάτοι γνώση αλλά και άνθρωποι αγράμματοι που μόλις έπιασαν το μολύβι βγήκε χρυσάφι στο χαρτί.

Άνθρωποι με μόνο στόχο να ελαφρύνουν την ψυχή τους, μα μόλις δημοσιεύτηκε το βιβλίο τους, πήρε το βάρος από πολλές άλλες ψυχές. Άνθρωποι με μόνη βούληση να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, μοιράζοντας την γνώση και τις συμβουλές τους.

Αλλά και άνθρωποι που εξομολογούνται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, κάνοντας τον κόσμο καλύτερο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγραφείς.

Όχι αυτοί που σκέφτονται ποια επαγγελματική δραστηριότητα θα μπορούσαν ακόμη να κάνουν και γράφουν ένα βιβλίο – μόνο για να πουν ότι  έγραψαν ένα ή για να ευρύνουν το κοινό και τα κέρδη τους. Όχι αυτοί που σκέφτονται τη φήμη, το χρήμα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ακολουθήσει όταν είσαι επιτυχημένος συγγραφέας.

Είναι οι άνθρωποι που το έχουν μέσα τους, που κυλάει στο αίμα τους, που γράφουν για να εκφραστούν, για να καταγράψουν όμορφες στιγμές αλλά και πονεμένες αναμνήσεις.

Είναι οι άνθρωποι αποτυπώνουν τα όνειρα τους, τα λάθη τους, τα μυστικά τους, τις ελπίδες και τα πιστεύω τους.

Αποτυπώνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους πάνω σε λίγες σελίδες χαρτί και τις μοιράζουν στο κόσμο, στους άλλους ανθρώπους για να προβληματιστούν, να χαρούν με τη χαρά τους, να κλάψουν με τον πόνο τους και εν τέλει να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο – λίγο πιο ανθρώπινο από το προηγούμενο. Ναι, αυτοί είναι οι συγγραφείς. Τολμηρές ψυχές έτσι δεν είναι;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις