Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επικεφαλής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα»

Επικεφαλής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση...

Η προοπτική ενός δεύτερου κύματος μόλυνσης από κορωνοϊό σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι πλέον μια μακρινή θεωρία

Η προοπτική ενός δεύτερου κύματος μόλυνσης από κορωνοϊό σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι πλέον μια μακρινή θεωρία, σύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού της ΕΕ που είναι υπεύθυνος για την παροχή συμβουλών στις κυβερνήσεις για τον έλεγχο των ασθενειών.

«Το ερώτημα είναι πότε και πόσο μεγάλο, αυτό είναι το ερώτημά κατά την άποψή μου», λέει η Δρ Andrea Ammon, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Ήταν το ανεπιθύμητο καθήκον των επιστημόνων να το πουν όπως συμβαίνει μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενώ οι πολιτικοί φέρεται να προσφέρουν κενές διαβεβαιώσεις, οι επιδημιολόγοι, με τις τοποθετήσεις τους προειδοποιούν για την υγεινομική κρίση, όπου μερικές φορές αυτό γυρνά εις βάρος τους.

Η Ammon, πρώην σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, είναι τόσο ειλικρινής όσο θα περίμενε κανείς στην πρώτη της συνέντευξη με μια βρετανική εφημερίδα από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

«Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά του ιού, κοιτάζοντας τι προκύπτει τώρα από τις διάφορες χώρες όσον αφορά την ανοσία του πληθυσμού - το οποίο δεν είναι τόσο συναρπαστικό μεταξύ 2% και 14%, που αφήνει ακόμη το 85% έως 90% του πληθυσμού ευπαθές - ο ιός είναι γύρω μας, κυκλοφορεί πολύ περισσότερο από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ...

Δεν θέλω να σημιουργήσω μια εικόνα πανικού αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε εντελώς. "

 

Πηγή: TheGuardian

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις