Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Από τον καύσωνα στις βροχές – Πτώση άνω των 10 βαθμών κελσίου στην Πάτρα

 Δυτ. Ελλάδα: Από τον καύσωνα στις βροχέ...

Ο καιρός στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Από τα 40άρια στις βροχές τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας. Ο καιρός την Πέμπτη θα είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν των τελευταίων ημερών της περασμένης εβδομάδας. Δείτε την πρόγνωση για σήμερα και τις επόμενες ημέρες καθώς και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Υποχωρεί, όπως αναφέρει το meteo.gr  το κύμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επηρέασε τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας τη θέση του σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 βαθμών. Πιο αναλυτικά:

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 20/05 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν σημαντικά και θα διατηρηθούν έντονα έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 21/05 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επεκταθούν στην Εύβοια, στις Σποράδες και ενδεχομένως στη Βόρεια Αττική.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχές / καταιγίδες) έως το βράδυ της Πέμπτης 21/05.

 

Παράλληλα, σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 21/05 να είναι έως και 10 βαθμούς χαμηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 20/05 όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη μεταβολής της θερμοκρασίας που ακολουθεί.

 

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20-05-2020 ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΟ

Μικρή περαιτέρω υποχώρηση του κύματος ζέστης. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στα βορειότερα τμήματα. Τοπικές βροχές αργά το βράδυ στα δυτικά. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 20 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις ο οποίες σταδιακά κατά τόπους θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στα βορειότερα τμήματα της χώρας. Αργά το βράδυ ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 32 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 29, στη Θεσσαλία από 12 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 16 έως 30, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 16 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 30, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες ενδέχεται να αγγίξουν τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ και στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, πυκνότερες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιο σχεδόν μέτριοι και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ

 Μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Πέμπτη (21-05-2020) από τα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη (21-05-2020) βροχές και βαθμιαία καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από νωρίς το βράδυ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (22-05-2020).

Ο καιρός στην Πάτρα

Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Πάτρα ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ για το απόγευμα υπάρχει προειδοποίηση για πολύ υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει 22 βαθμούς. Δηλαδή η πτώση της θερμοκρασίας στην πόλη σε σχέση με την περασμένη Κυριακή θα είναι πάνω από 10 βαθμούς.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και μέγιστη θερμοκρασία τους 26 βαθμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις