Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί Αχαΐας: Να καταργηθεί η τροπολογία «Big Brother» για κάμερες στην τάξη

Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί Αχαΐας: Να καταρ...

"Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο"

Την κατάργηση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσω διαδικτύου από τις τάξεις και την απόσυρση του νομοσχεδίου της εκπαίδευσης, ζητάει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας συμμετέχει στην κινητοποίηση ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους από όλες τις εκπαιδευτικές δομές (ιδιωτικές και δημόσιες) να συμμετάσχουν.

Κάτω τα χέρια από την Παιδεία

·     Δεν δεχόμαστε να κάνουμε μάθημα στην τάξη με κάμερες, ούτε σε σχολεία, ούτε σε φροντιστήρια, ούτε σε ΙΕΚ, ούτε σε ΣΔΕ, ούτε σε ΚΕΚ. Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία που υπονομεύει την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές-σπουδαστές μας, που μετατρέπει την παιδαγωγική σχέση σε «reality show», που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών-σπουδαστών και εκπαιδευτικών, που στοχεύει στον έλεγχο και την εντατικοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.

·     Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Όχι στο «Νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών στη γνώση και του εξεταστικού μαραθωνίου. Όχι στη συρρίκνωση ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καμία συγχώνευση-κλείσιμο τμημάτων και σχολείων.

·     Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους

·     Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Απόλυση.

·     Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων. Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών.

·     Μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών στα 15 παιδιά ανά τμήμα στις τάξεις του δημοτικού, εκεί δηλαδή που απαιτείται και η μεγαλύτερη προσωπική ενασχόληση του εκπαιδευτικού με κάθε παιδί, καθώς και μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών στα 20 παιδιά ανά τμήμα για τις μεγαλύτερες σχολικές τάξεις.

·     Κατάργηση όλων των αιθουσών-κοντέινερ. Ανέγερση τώρα νέων σχολικών μονάδων και αιθουσών που να καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

·     Κάλυψη ΤΩΡΑ όλων των αναγκών της Απολύμανσης και Υγειονομικής Προστασίας σε όλους τους χώρους δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Να μη τεθεί σε κίνδυνο κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός."  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις