Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκλεισμένοι από τοιχία, μπάζα και "ξεχασμένα" εργοτάξια του τρένου στον Άγ. Βασίλειο

Αποκλεισμένοι από τοιχία, μπάζα και &quo...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αποκλεισμένοι παραμένουν λόγω της εγκατάλειψης των εργοταξίων που σχετίζονται με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου.

Οι μετακινήσεις τόσο των ίδιων όσο και εκείνων που επισκέπτονται την περιοχή είναι δύσκολες ενώ υπάρχει και έντονο πρόβλημα πλημμυρών με μια ξαφνική νεροποντή, όπως έγινε πέρυσι τον Ιούλιο. Δρόμοι παραμένουν κλειστοί, εμπόδια υπάρχουν παντού κι όπως επιχειρήσεις να μεταφερθεί από το ένα σημείο στο άλλο, κυριολεκτικά υποφέρει.

Και τούτο γιατί πέφτει πάνω σε όγκους χωμάτων ή λάσπης εάν έχει βρέξει, σίδερα, αλλά και τοιχία τα οποία όπως φοβούνται ήρθαν για να μείνουν.

Η εξέλιξη του έργου έχει ουσιαστικά «παγώσει» από το 2028 και παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν ότι οι χώροι των εργοταξίων διαμορφώνονταν για την καλύτερη εξυπηρέτησή των πολιτών, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει έως τώρα.

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό το χάλι οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου έχουν απομείνει αποκλεισμένοι και συγκοινωνιακά. Αρχικά κόπηκαν τα δρομολόγια τους προαστιακού με το τρένο και προσφάτως, εν μέσω πανδημίας, ο ΟΣΕ σταμάτησε και τα δρομολόγια που εκτελούσαν τα λεωφορεία τους.

Ο ορίζοντας δε, ολοκλήρωσης του έργου και επανέναρξης των δρομολογίων του προαστιακού είναι άγνωστος, γεγονός που τρομάζει τους κατοίκους…

 

 

Θυμίζουμε ότι, όπως από τότε είχε γράψει το thebest.gr, στην νεροποντή  του περασμένου Ιουλίου, μέρα κατά την οποία τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στο Δρέπανο λόγω του εγκλωβισμού θαμώνων νυκτερινού μαγαζιού όπου εμφανιζόταν η Πάολα, στον Άγιο Βασίλειο πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και κινδύνεψαν ζωές.

Όπως ανέφεραν οι συμπολίτες παρά το γεγονός ότι οι εργολάβοι της ΟΣΕ είχαν υποσχεθεί ότι θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε τα νερά να διοχετεύονται σε παρακείμενο χείμαρρο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Στο σημείο υπάρχει ένα κενό που οδηγεί τα νερά της βροχής κατευθείαν στα σπίτια τους, όπως ακριβώς συνέβη και το βράδυ της έντονης καταιγίδας. Τα νερά λιμνάζουν στο σημείο με αποτέλεσμα να βρίσκουν διέξοδο από το κενό που υπάρχει και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις