Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Κίνα: Η Γουχάν θα εξετάσει και τους 11 εκατομμύρια κατοίκους της

Κορωνοϊός-Κίνα: Η Γουχάν θα εξετάσει και...

Φέρεται να ωθήθηκε να δράσει μετά την ανακάλυψη νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Γουχάν, η κινεζική πόλη που ανέφερε τα πρώτα κρούσματα COVID-19 στον κόσμο στα τέλη του περασμένου έτους, θα ελέγξει και τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της, για το νέο κορωνοϊό μέσα σε μια περίοδο 10 ημερών, ανέφεραν την Τρίτη τα κινεζικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η φιλόδοξη προσπάθεια δοκιμών - την οποία οι αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ως "μαζική μάχη 10 ημερών" ενάντια στον ιό - ενισχύθηκε από την ανακάλυψη ενός νέου συνόλου περιπτώσεων COVID-19 στην πόλη, όπου οι αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως γιορτάσει έναν μήνα χωρίς καμία νέα περίπτωση, ανέφερε το NPR.

Αξιωματούχοι της Γουχάν δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τουλάχιστον έξι άτομα που κατοικούσαν στην ίδια περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός 89χρονου άνδρα, είχαν βρεθείί θετικοί στην ασθένεια.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι κάθε περιοχή στην πόλη είχε λάβει εντολή να δημιουργήσει ένα λεπτομερές σχέδιο δοκιμών για τους κατοίκους της. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές.

Η Γουχάν – η οποία τελούσε υπό αυστηρό καθεστώς ‘’lockdown’’ για περισσότερο από δύο μήνες μέχρι την άρση των περιορισμών τον Απρίλιο - ανέφερε περισσότερες από 50.000 περιπτώσεις COVID-19 και πάνω από 3.800 θανάτους από τότε που σηματοδότησε για πρώτη φορά την ύπαρξη του νέου κορvνoϊού τον Δεκέμβριο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ασθένεια πιθανότατα προήλθε από νυχτερίδες και μπορεί να εξαπλώθηκε στους ανθρώπους σε μια αγορά θαλασσινών στην Γουχάν. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η θεωρία δεν είναι και η «οριστική», και παραμένει μια ανοιχτή υπόθεση.

 

Πηγή: huffpost.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις