Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας στα φαρμακεία της Πάτρας - Η Νικολέττα Δημοπούλου μας μιλά για τις μέρες του κορωνοϊού

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας στα φαρμακε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η φαρμακοποιός Νικολέττα Δημοπούλου περιγράφει...

Μέτρα προφύλαξης τηρούνται και στα φαρμακεία λόγω κορωνοϊού. Ειδικά στην Πάτρα η είσοδος στα φαρμακεία μέχρι σήμερα απαγορευόταν ενώ όλοι οι φαρμακοποιοί εξυπηρετούσαν το κοινό από τον πόρτα στην οποία υπάρχει υπήρχε απαγορευτική αλυσίδα ή κάποιο εμπόδιο, πινακίδα κ.λπ. Πλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε φαρμακείου το αν η είσοδος θα είναι κλειστή ενώ στο χώρο θα μπορούν να μπαίνουν δύο- δύο άτομα που δε θα παραμένουν παραπάνω από δέκα λεπτά. Το προσωπικό φορά οπωσδήποτε μάσκα ενώ υπάρχει σύσταση να κάνει το ίδιο και ο πελάτης. 

Μιλώντας στο thebest.gr η φαρμακοποιός Νικολέττα Δημοπούλου περιέγραψε πώς βίωσε μέσα στην εργασία της τις ημέρες του κορωνοϊού

«Για όλους ήταν πολύ δύσκολη αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση. Γενικότερα παρατηρήσαμε ότι ο κόσμος, στην Πάτρα, συμπεριφέρθηκε ώριμα και σεβάστηκε τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Ακολούθησαν και σεβάστηκαν τα μέτρα που είχαμε πάρει κι εμείς οι φαρμακοποιοί, νωρίτερα.

Δεν εισέρχονταν στα φαρμακεία μαζικά και περίμεναν να έρθει η σειράς τους, δε συνωστίζονταν και περίμεναν έξω από την πόρτα, δεν ήταν μέσα στο χώρο του φαρμακείου.

Φυσικά υπήρχαν και εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας ήταν μία πολύ ώριμη συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι ότι κατά κάποιον τρόπο επωμιστήκαμε την ενημέρωση του κόσμου πριν αυτή ξεκινήσει να γίνεται από την πολιτεία πιο οργανωμένα. Πριν την οργανωμένη επικοινωνία του προβλήματος, προσπαθήσαμε να είμαστε ενημερωμένοι σχετικά με το τι είναι αυτός ιός αλλά και σχετικά με το τι μπορεί να κάνει και ποιες είναι οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Προσπαθήσαμε να είμαστε επαρκείς σε ό,τι χρειαζόταν, αντισηπτικά, αλκοολούχα διαλύματα και μάσκες» αναφέρει.

Δύο- δύο στα φαρμακεία και όχι παραπάνω από δέκα λεπτά

Οι ελλείψεις σε μάσκες και αντισηπτικά

«Βέβαια στην αρχικά είμασταν ευάλωτοι στις ελλείψεις καθώς είχε προηγηθεί κι ένα κύμα γρίπης. Ποτέ ξανά δεν είχε προκύψει τέτοια ανάγκη για τόσο μεγάλες ποσότητες. ‘Έτσι βρεθήκαμε και αντιμέτωποι με προβλήματα τιμών που αναγκαστικά έπρεπε να ανέβουν προς τα πάνω αφού δεν μπορούσαμε να απορροφήσουμε τις τεράστιες αυξήσεις που έγιναν από τις βιομηχανίες και τους προμηθευτές των μασκών και των αντισηπτικών» εξηγεί.

Η απαγόρευση στις εισόδους

«Στην Πάτρα ειδικά, και μετά από τη σύσταση του συλλόγου μας, παραμείναμε αρκετά προστατευμένοι, μέσα στα φαρμακεία φορώντας μάσκες και μη επιτρέποντας στο σύνολο του κόσμου να μπαίνει μέσα ακριβώς γιατί μπορεί να επιμολύνεται. Άλλωστε οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται, κατά κύριο λόγο, ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες που οφείλουμε να προφυλάξουμε. Κι εμείς από την άλλη πρέπει να είμαστε υγιείς για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο ρόλο μας» λέει και εξηγεί:

Το να εξυπηρετούμε από την πόρτα το κάναμε για να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία. Κι επειδή κατά καιρούς κατηγορηθήκαμε για αισχροκέρδεια και ότι εκμεταλλευτήκαμε όλη αυτή την κατάσταση και πλουτίσαμε μέσα από αυτή, δεν έγινε αυτό. Υπήρξαν αυξημένα κύματα κόσμου, τον Μάρτιο μόνο. Πορευτήκαμε με μειωμένο κόσμο μέσα στα φαρμακεία παρά το γεγονός ότι διαφορετικά ψωνίζει κανείς μπαίνοντας μέσα στο χώρο. Θα θυμηθεί ή θα δει κάτι που θέλει να πάρει και δεν το είχε σκοπό... Οφείλουμε όμως να είμαστε χώρος υγείας με όλη τη σημασία της λέξης. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις