Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολιτική Προστασία: Αποσύρεται το σποτ με τον Χρήστο Λούλη, μετά τις καταγγελίες για σεξισμό

Πολιτική Προστασία: Αποσύρεται το σποτ μ...

Προκλήθηκαν αντιδράσεις

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποσύρεται το τηλεοπτικό σποτ με τον Χρήστο Λούλη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε για σεξιστικό περιεχόμενο.

Το σποτ αποσύρεται λίγο μετά την δημοσιοποίησή του και χαρακτηρίστηκε σεξιστικό. Προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media για το πώς παρουσιάστηκε ο ρόλος της γυναίκας στο σενάριο.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, κάνοντας λόγο για στερεοτυπική διαφήμιση του υπουργείου "με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ότι θέλει, να τον πάει το βράδυ πλατεία".

"Δε φτάνει που δώσανε τόσα εκατομμύρια για διαφημίσεις στα κανάλια υποτίθεται κοινωνικού μηνύματος, τώρα μας πετάνε και το σεξισμό στη μούρη με μια διαφήμιση δεκαετίας 50. Με τη φόρα που έχουν πάρει και συνδυάζουν τον αυταρχισμό με το σεξισμό, μάλλον η επόμενη διαφήμιση θα έχει θέμα "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" έγραψε η κ. Κούβελα ζητώντας παρέμβαση του ΕΣΡ.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας : "Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις