Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σάββατο στην Αθήνα η πολιτική κηδεία του ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Στέφανου Παϊπέτη

Το Σάββατο στην Αθήνα η πολιτική κηδεία ...

Τι λέει στο thebest.gr o Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Δημοσθένης Πολύζος

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Ζωγράφου στην Αθήνα, θα γίνει η πολιτική κηδεία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Στέφανου Παϊπέτη. Ο εκλιπών ήταν 82 ετών και έφυγε από τη ζωή νοσηλευόμενος στην Αθήνα. 

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Δημοσθένης Πολύζος μιλώντας στο thebest.gr επεσήμανε: "Ήταν ένας φοβερά φιλελεύθερος άνθρωπος. Η σχέση του με τους συνεργάτες του ήταν πάντα άριστη. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έδινε πάρα πολλά. Συνταξιοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αφήνωντας πισω του ένα εργαστήριο, στο οποίο αυτή τη στιγμή  υπάρχουν πέντε καθηγητές οι οποίοι συνεχίζουν και συνεργάζονται μεταξυ τους πολύ καλά και μάλιστα είναι ένα από τα καλύτερα εργαστήρια. Ήταν αυτός που μετονόμασε το Τμήμα Μηχανολόγων σε Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών , αυτός ήταν δηλαδή που έφερε την ιδέα από την Ευρώπη.

Επίσης ενέπνεε τους συνεργάτες του και το βασικό του χαρακτηριστικό ήταν ότι επρόκειτο για μια πολυσχιδή προσωπικότητα. Δεν ήταν ο μηχανολόγος, ο τεχνοκράτης. Ήταν λογοτέχνης, ποιητής, ασχολήθηκε με πολλά πράγματα. Άνθρωπος  πολύ υψηλής μόρφωσης. Ένας άνθρωπος που θα λείψει".

Ο κ. Πολύζος έχει υπάρξει φοιτητής του εκλιπόντος ενώ ήταν και ο πρώτος του συνεργάτης  το 1981 στο εργαστήριο.

Ο Στέφανος Παϊπέτης έχει τρία παιδιά και ευτύχησε να δει και εγγόνια.Ο Στέφανος Παϊπέτης ήταν ομότιμος καθηγητής της μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μηχανολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π., μηχανολόγος μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η ερευνητική περιοχή του ήταν τα προηγμένα αεροδιαστημικά υλικά και υπήρξε υπεύθυνος διεθνών προγραμμάτων συνεργασίας, ενώ πολλά βιβλία και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Τα γενικότερα ενδιαφέροντά του περιελάμβαναν την αρχαία τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την ποίηση και τη λογοτεχνία.
Έχει μεταφράσει έργα των William Shakespeare, William Blake, Walt Whitman, John Keats κ.ά. Ποιήματα και άλλα έργα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Καταγόταν από την Κέρκυρα. "Αγάπησε την Πάτρα πάρα πολύ και έκανε πολλά πράγματα στην Πάτρα προς πάσα κατεύθυνση. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν από τους ανθρώπους που έφερε πιο κοντά τους πατρινούς στο Πανεπιστήμιο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις