Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλη της εβδομάδας το πρώτο δείγμα για την αρχική μετά-καραντίνα εποχή

Τέλη της εβδομάδας το πρώτο δείγμα για τ...

Το πρώτο δείγμα φαίνεται θετικό

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα της μετά καραντίνα εποχής και της πρώτης μέρας της σταδιακής επιστροφής στη «νέα κανονικότητα». Η ανταπόκριση των πολιτών και η συμμόρφωσή τους με τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής ήταν σχεδόν απόλυτη – κυρίως στα μέσα μεταφοράς – και όλα κύλησαν ομαλά, αν και αναγνωρίζεται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη ότι χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής για πολίτες και επιχειρήσεις.


Εν πάση περιπτώσει, το «ταμείο» θα γίνει στα τέλη της εβδομάδας. Όταν, δηλαδή, θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα περιλαμβάνει και την εξέλιξη της διασποράς του ιού και θα κρίνει εν τέλει εάν πραγματικά το τεστ είναι επιτυχημένο. Τουλάχιστον τόσο επιτυχημένο, ώστε να επιτρέπει χωρίς ρίσκο τη μετάβαση στην επόμενη φάση του σχεδίου, η οποία περιλαμβάνει από την επόμενη Δευτέρα την επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων – πλην εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων.

Το πλάνο, όπως τονίζεται σχεδόν μονότονα από κυβερνητικά χείλη, τελεί υπό διαρκή αξιολόγηση και είναι πιθανή ακόμη και η αναθεώρησή του, εάν αυτό χρειαστεί, σε εβδομαδιαία βάση. Όχι, όμως, μόνο για να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, εάν σημειωθεί απότομη αύξηση κρουσμάτων.

Αλλά και για να υλοποιηθούν πιο γρήγορα αποφάσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν – π.χ. ν’ ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο η επιτροπή των ειδικών επί της υγείας μελετά μια σειρά από δείκτες εκτός μόνον των κρουσμάτων πριν εισηγηθεί αποφάσεις στον πρωθυπουργό.

Χαράλαμπος Γώγος: "Ελπίζουμε να παραμείνει ο χαμηλός δείκτης μεταδοτικότητας"

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος για την επιστροφή στην κανονικότητα και τη νέα πραγματικότητα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις