Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ρυθμούς εκλογών εν μέσω κορωνοϊού το Πανεπιστήμιο Πατρών - Το ενδιαφέρον για την Πρυτανεία

Σε ρυθμούς εκλογών εν μέσω κορωνοϊού το ...

Στις 30 Μαϊου αναμένεται να προκηρυχθούν οι Πρυτανικές εκλογές

Για τις πρυτανικές εκλογές  ετοιμάζεται μέσα στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε ο κορωνοϊός, και το πανεπιστήμιο Πατρών. Η προκήρυξη των εκλογών αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Μαΐου και οι εκλογές πιθανότατα θα διενεργηθούν μέσα στον Ιούλιο.

Αυτό που φέρνει καθοριστικές αλλαγές στα εκλογικά δεδομένα είναι το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστει μέσα στο Μάιο και το οποίο προβλέπει ενιαίο ψηφοδέλτιο, ηλεκτρονική ψηφοφορία, 4ετή θητεία και αλλαγές στο εκλεκτορικό σώμα που θα αποτελείται από καθηγητές Α’ βαθμίδας, αναπληρωτές και επίκουρους καθηγητές, υπηρετούντες λέκτορες.

Μέχρι ώρας επισήμως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρεις υποψηφίους.

1.       Από τον νυν αναπληρωτή πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, καθηγητή βιοχημείας και οργανικής βιοχημικής Ανάλυσης Νικόλαο Καραμάνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να πλαισιώσουν την υποψηφιότητά του ο αναπληρωτής καθηγητής και αναπληρωτής  πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Δημήτρης Μούρζης, η καθηγήτρια Παθολογοανατομίας του τμήματος Ιατρικής Βασιλική Ζολώτα, ο αναπληρωτής καθηγητή στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Στέφανος Βασιλόπουλος και ο καθηγητή του τμήματος Οικονομικών επιστημών Νίκος Γιαννακόπουλος.

2.       Ο καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών Δημήτρης Ματαράς έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον  για τη θέση του Πρύτανη και μένει να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου για το αν θα καταθέσει τελικά πρόταση με δεδομένο ότι σε τρια χρόνια συνταξιοδοτείται.  Ωστόσο δεν αποκλείεται αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που προβλέπει τετραετή θητεία, να προκριθεί άλλος επικεφαλής από την ομάδα την οποία αποτελούν επίσης ο καθηγητής Ιατρικής Αναστάσιος Αθανασόπουλος και ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής Αθανάσιος Αργυρίου.

3.       Η Τρίτη υποψηφιότητα είναι αυτή του καθηγητή του τμήματος Χημείας Θεόδωρου Χριστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η νυν Πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια, ενώ μέχρι το τέλος του Μαϊου όλα δείχνου ότι ίσως να υπάρξουν τουλάχιστον άλλες δυο υποψηφιότητες που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε συζητήσεις και ζυμώσεις.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις