Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεκλεισμένων των θυρών φέτος ο εορτασμός των Αγίων Μυροφόρων στην Εγλυκάδα

Κεκλεισμένων των θυρών φέτος ο εορτασμός...

Λόγω κορωνοϊού

Κεκλεισμένων των θυρών θα εορταστεί φέτος στην Εγλυκάδα της Πάτρας η πανήγυρις των Αγίων Μυροφόρων. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Φέρεται εις γνώσιν του Χριστεπωνύμου πληρώματος ότι, λόγω της διαμορφωθείσης καταστάσεως εκ της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19) και συμφώνως με τα ληφθέντα μέτρα, η εφετινή Πανήγυρις των Αγίων Μυροφόρων στην Εγλυκάδα την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, θα τελεσθεί «κεκλεισμένων των θυρών».

Μετατίθεται η προσκύνησις της Ιεράς Εικόνος των Αγίων  Μυροφόρων την Δευτέρα 4 Μαΐου από ώρας 4 μ.μ. -9 μ.μ. όπου ο Ναός θα είναι ανοικτός για ατομική λατρεία  και προσκύνημα.

Επίσης την Τρίτη 5 Μαΐου εορτάζει ο Ναός  του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου (παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Άγιου Ανδρέου Εγλυκάδος) ο οποίος ευρίσκεται κάτωθεν των Αγίων Μυροφόρων.

Την παραμονή ώρα 5-7μ.μ. ο εορτάζων Ναός θα είναι ανοικτός για ατομική προσευχή και προσκύνημα,με αυστηρούς κανόνες , ως και το απόγευμα της Εορτής. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί  «κεκλεισμένων των θυρών».

Μετά από παράκληση πολλών ενοριτών, διαδικτυακά, Θα μεταδοθούν  σε απευθείας μετάδοση  οι Θείες Λειτουργίες.

Την Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων από την ιστοσελίδα του ‘’ Σύλλογος Ειρήνης και Φιλίας ‘’ περιοχής Μυροφόρων Εγλυκάδος  και στο facebook στο προφίλ ‘’ κωστας αθάνας’’

Την Τρίτη του Αγίου  Εφραίμ  στο   facebook   στο προφίλ’’ κωστας αθάνας’’. Ώρα ενάρξεως 7 π.μ.

Παρακαλούνται οι  ευσεβείς προσκυνητές και φιλέορτοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που προτείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Ευχόμαστε  οι Άγιες Μυροφόρες και ο Άγιος Οσιομάρτυς Εφραίμ να πρεσβεύουν προς τον Αναστάντα Κύριό μας για όλους τους ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς και υπέρ της ταχείας λυτρώσεως εκ της πανδημίας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις