Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστροφή στο δημοτικό με άλλες τάξεις ανά ... ημέρα; Τι θα ανακοινωθεί απόψε

Επιστροφή στο δημοτικό με άλλες τάξεις α...

Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων

Από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου θα γίνει η επαναλειτουργία των σχολείων στις 11 Μαΐου, ενώ μια εβδομάδα μετά, στις 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν την σήμερα στις 6 το απόγευμα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, παρόντος και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία «ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου». Ωστόσο διευκρίνισε πως τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Η υπουργός παιδείας έχει αφήσει σε δηλώσεις της τις προηγούμενες ημέρες ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, για τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Άλλες πληροφορίες θέλουν στο σχέδιο που θα ανακοινώσει η Υπουργός Παιδείας να περιλαμβάνεται η λειτουργία των δημοτικών σχολείων ανά τάξεις, συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Δηλαδή οι τρεις πρώτες τάξεις (Α’Β’Γ’) να πηγαίνουν σχολείο δυο ημέρες την εβδομάδα και οι τρεις μεγαλύτερες (Δ’, Ε’,ΣΤ’) τις υπόλοιπες τρεις.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις