Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Νεοϋορκέζος Κυβερνήτης νομίζει ότι «σκατά» σημαίνει «τίποτα» στα ελληνικά- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νεοϋορκέζος Κυβερνήτης νομίζει ότι «σκ...

Την πάτησε

Τι κι αν είναι γλωσσομαθής και ιδιαίτερα δημοφιλής ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, την πάτησε προσπαθώντας να εντυπωσιάσει χρησιμοποιώντας την λάθος λέξη στα ελληνικά πιστεύοντας ότι σημαίνει «τίποτα». 

Ο γλωσσομαθής κυβερνήτης, σε ομιλίες του συνηθίζει συχνά να χρησιμοποιεί τη  λέξη «τίποτα» σε διάφορες γλώσσες, προκειμένου να δώσει έμφαση  στα λόγια του.

Είναι γνωστό ότι η Νέα Υόρκη είναι από τις πολιτείες των ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη παρουσία Ελλήνων. Εξάλλου είναι σημαντικό για κάθε πολιτικό της ευρύτερης περιφέρειας να έχει άμεση επαφή με τους ομογενείς.

Πιθανότατα, αυτό σκέφτηκε και ο νυν κυβερνήτης της πολιτείας,  ο οποίος αποφάσισε μετά το  «Nada, niente, nulo, scata!» να πει και τη λέξη «σκατά», θεωρώντας προφανώς ότι σημαίνει «μηδέν» στα ελληνικά.

Μάλλον κάποιος συνεργάτης του αποφάσισε να του κάνει ένα αστείο.... Κάτι που ήρθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ώρες και έπειτα από post Ελληνοαμερικανίδας χρήστριας του Facebook, που αναρωτιόταν σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει μεταφράσει λάθος τη λέξη στον κυβερνήτη.

 

Με πληροφορίες από: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις