Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

TedxPatras: #AChangingWorld- Γνωρίστε τους ομιλητές

TedxPatras: #AChangingWorld- Γνωρίστε το...

Δηλώστε συμμετοχή

Ανακοινώθηκαν από την ομάδα του TedxPatras οι φετινοί ομιλητές. 

Όπως αναφέρει:

Ο κόσμος μας τις τελευταίες εβδομάδες βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες που τον φέρνουν αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα η μία αλλαγή ακολουθεί την άλλη με ραγδαίο ρυθμό, διαμορφώνοντας ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο καθημερινότητας. 

Μέσα σ΄αυτό το ασταθές πλαίσιο, ερχόμαστε αναπόφευκτα αντιμέτωποι με την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε το παρόν και το μέλλον μας. Η επικοινωνία, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η εργασία- κάθε πτυχή της ζωής μας συνολικά- αποκτούν νέο περιεχόμενο, νέα μορφή και διαφοροποιούνται κατ’ αναλογία με την ταχύτατα μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα γεμάτη προκλήσεις, για τη δυναμική αντιμετώπιση των οποίων μας χρειάζονται νέα εργαλεία. 

Ποιοι μετασχηματισμοί συντελούνται στον τομέα της ιδιωτικότητας, του φυσικού περιβάλλοντος, των κοινωνικών σχέσεων; Ποιες είναι οι εφαρμογές, τα εφόδια και οι συνήθειες που μπορούν να προσφέρουν άμεσες λύσεις; Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης σήμερα και στο μέλλον; Τι είναι ικανό να κάνει τη διαφορά στην προσωπική μας καθημερινότητα, θωρακίζοντας μας από τη θλίψη και τον φόβο που έπονται οποιασδήποτε βίαιης αλλαγής έρχεται να μας “κλέψει” την αναγκαία αίσθηση ασφάλειας; Ποιοι προβληματισμοί προκύπτουν και ποια είναι τα βήματα που θα κληθούμε άμεσα να ακολουθήσουμε;

Με αφορμή τον προβληματισμό και τις ανησυχίες που αναδύονται μέσα από την παρούσα συγκυρία, η ομάδα του TEDxPatras αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά Virtual Events με κεντρική θεματική “A Changing World”, συλλέγοντας τεκμηριωμένες τοποθετήσεις και προσεγγίσεις από ειδικούς. Τα Virtual Events θα έχουν τον χαρακτήρα του TED Circles event (www.tedcircles.com) που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το TEDxPatras. Το TED Circles αποτελεί πρωτοβουλία του TED με όραμα τη δημιουργία μιας ανοικτής πλατφόρμας για ομάδες. Μιας πλατφόρμας της οποίας η χρήση θα ευνοεί τη συζήτηση και τον εποικοδομητικό προβληματισμό γύρω από τις ιδέες.

Ακόμα και αν οι αλλαγές προκαλούν ανασφάλεια, η αναγκαστική διαχείρισή τους αποδεικνύεται συχνά ένα πολύτιμο μάθημα. Η ανταλλαγή προβληματισμών, η πολυφωνία, η συλλογική αποφόρτιση από τους φόβους που μας δεσμεύουν, ευνοούν την εξέλιξη: την εξέλιξη προς ένα ελπιδοφόρο αύριο, στο οποίο όλοι προσβλέπουμε… Επιδιώκοντας “τη χρυσή τομή” μεταξύ γενικών και εξειδικευμένων συζητήσεων, το TEDxPatras σάς προσκαλεί να λάβετε μέρος στη ψηφιακή εκδήλωση και να πάρετε θέση στον κύκλο ανταλλαγής απόψεων που πρόκειται να σχηματιστεί. Ελπίζουμε στην ηλεκτρονική παρουσία σας, που θα διευρύνει τον κύκλο και θα αυξήσει τη δυναμική του ακόμα περισσότερο! 

Η πρόσκληση αυτή δεν σας προτείνει απλώς να συμμετάσχετε σε μια ακόμα συζήτηση: καλεί τον καθέναν από εμάς να ακούσει, να αναλογιστεί, να ταυτιστεί ή να διαφωνήσει, να δώσει φωνή σε όσα τον απασχολούν και, δυνητικά, να εξελίξει καινούριες για αυτόν ιδέες. Κάντε τώρα το πρώτο βήμα απαντώντας θετικά στην πρό(σ)κληση: αναζητήστε μαζί μας τη δική σας απάντηση, το δικό σας προσωπικό τέλος στην πρόταση: “Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η αλλαγή που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι…”

Πώς η πανδημία του κορωνοϊoύ αλλάζει τον κόσμο μας;

25 Απριλίου- 1900 Ζαούτης Θεοκλής
Προσωπικά Δεδομένα, Ασφάλεια και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
19:00 Νούσιας Αλέξανδρος, Στούμπου Μυλαίδη, Τερροβίτης Μανώλης, Χατζοπούλου Ηρώ
Η περίοδος της πανδημίας συνοδεύεται από αλλαγές στο περιβάλλον της ιδιωτικότητας, της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων καθώς και από προκλήσεις που θέτουν οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές στον χώρο της υγείας. Πόσο καλά αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης; Ποιος είναι ο ρόλος των προσωπικών δεδομένων σε αυτή τη νέα εποχή;Μια συζήτηση με τον Θεοκλή Ζαούτη, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, για τη νέα εικόνα της τρέχουσας πανδημικής κατάστασης και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητά μας. Η κατάσταση με τον COVID-19 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μύθοι και αλήθειες γύρω από το ζήτημα της πανδημίας.

Προσωπικά Δεδομένα, Ασφάλεια και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
28 Απριλίου - 19:00 

Νούσιας Αλέξανδρος, Στούμπου Μυλαίδη, Τερροβίτης Μανώλης, Χατζοπούλου Ηρώ
Η περίοδος της πανδημίας συνοδεύεται από αλλαγές στο περιβάλλον της ιδιωτικότητας, της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων καθώς και από προκλήσεις που θέτουν οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές στον χώρο της υγείας. Πόσο καλά αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης; Ποιος είναι ο ρόλος των προσωπικών δεδομένων σε αυτή τη νέα εποχή;

Κοινωνική και προσωπική περιβαλλοντική ευθύνη
29 Απριλίου- 19:00 

Μποτετζάγιας Ιωσήφ, Νάντσου Θεοδότα

Η ηχώ της πανδημίας μας καλεί να ενεργοποιηθούμε και να προβληματιστούμε για τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον θέτοντας καίρια ερωτήματα για τις στάσεις και τις συμπεριφορές μας. Αναζητούμε μια επιστροφή στην προηγούμενη “κανονικότητά μας”, η οποία πιθανόν σύντομα θα μας επαναφέρει στο ίδιο σημείο; Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν πράξεις οι στοχασμοί διαφορετικών χειρισμών και νέων ισορροπιών; Έχουμε την επιλογή και την ευθύνη να μην ξεχάσουμε;

Αλλαγή της Κοινωνικής Πολιτικής. Προβληματισμοί και Πραγματικότητα
30 Απριλίου-19:00 

Γεωργακόπουλος Θοδωρής, Λυμπεράκη Αντιγόνη
Αφορμώμενοι από την πρόσφατη συλλογική εμπειρία και τα ερευνητικά ευρήματα, “ανοίγουμε” έναν ακόμα διαλογικό κύκλο με κέντρο το ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής. Είναι εφικτή η ευαγγελιζόμενη θετική αλλαγή που συμπεριλαμβάνει κοινωνική ενσυναίσθηση και έμπρακτη υποστήριξη για τις ευάλωτες ομάδες; Πόσες πιθανότητες επιβίωσης έχει η κοινωνική δικαιοσύνη μέσα σε μια κρίση όταν, ιστορικά, τέτοιες συνθήκες απογυμνώνουν πρωτίστως τις παθογένειες, τα τρωτά σημεία και τις αιχμηρές γωνίες της εκάστοτε κοινωνίας που πλήττεται;

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά