Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καναδάς: Mακελειό με τουλάχιστον 16 νεκρούς- Ο δράστης είχε ντυθεί αστυνομικός

Καναδάς: Mακελειό με τουλάχιστον 16 νεκρ...

Μεταξύ των θυμάτων μια αστυνομικός

 

Τουλάχιστον 16 ανθρώπους στην επαρχία Νέα Σκοτία του Καναδά κατά τη διάρκεια ενός 12ωρου οργίου βίας που κατέληξε στη χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Ανάμεσα στα θύματα και μια αστυνομικός, η Χάιντι Στίβενσον, μητέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία ο δράστης, ο Γκάμπριελ Γουόρτμαν, 51 ετών, διατηρούσε οδοντοτεχνικό εργαστήριο, και μεταμφιέστηκε κάποια στιγμή σε αστυνομικό, ενώ είχε πραγματοποιήσει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι το επεισόδιο θεωρείται λήξαν, καθώς ο δράστης είναι νεκρός, αποφεύγοντας όμως να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικό έπειτα από το δωδεκάωρο ανθρωποκυνηγητό.

Ο Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκοτία, είπαν αξιωματικοί της αστυνομίας. Η αρχηγός της αστυνομίας του Καναδά, η Μπρέντα Λάκι, δήλωσε στο CBC ότι ενημερώθηκε για τουλάχιστον 16 νεκρούς, εκτός του δράστη. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει καμία προφανής σύνδεση ανάμεσα στον Γουόρτμαν και κάποια τουλάχιστον από τα θύματά του. Το κίνητρό του αποτελεί για την ώρα μυστήριο.

Για «μια ολέθρια μέρα για τη Νέα Σκοτία», η οποία «θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πολλά χρόνια» μίλησε ο Λι Μπέργκερμαν, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της καναδικής επαρχίας.

Φωτό: USA Today

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις