Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερύμανθος: Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η τοπική Πολιτική Προστασία - ΦΩΤΟ

Ερύμανθος: Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η ...

Συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Αρχών, φορέων και εθελοντικών ομάδων

Μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ερυμάνθου υπό την προεδρία του Δημάρχου, Θεόδωρου Μπαρή. Στη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Αρχών, φορέων και εθελοντικών ομάδων έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό και τις δράσεις για την θωράκιση του Δήμου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα μέτρα και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, αλλά και για αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα περιόδου 2020.

Με δεδομένο την αλλαγή των κλιματικών αλλαγών, αλλά και το γεγονός ότι ο χειμώνας δεν είχε τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις επισημάνθηκε η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση, ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών για την προστασία των δασών και της ιδιωτικής περιουσίας.

Θυμίζουμε, ότι:

1. Από 1η Μαΐου μέχρι και 31η Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται η καύση αγροτικών εκτάσεων αλλά και η χρήση της φωτιάς μέσα ή κοντά σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

2. Επιτρέπεται η καύση μόνο κατόπιν σχετικής Άδειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα

3. Απαγορεύονται εργασίες στην ύπαιθρο (ιδίως με χρήση φλόγας ή που αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία)

4. Όσοι διαθέτουν εξοχικές κατοικίες ή γενικά κατοικίες κοντά σε δάση και δασικές εκτάσεις ή σε περιοχές με βλάστηση, να προβούν στον καθαρισμό των χόρτων εντός και γύρω από αυτές, καθώς και στην κοπή κλαδιών δέντρων που βρίσκονται κοντά σε παράθυρα ή πάνω από τις σκεπές.

5. Οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπεδικών χώρων που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές (μέχρι 100μ) υποχρεούνται στην κοπή και απομάκρυνση καυστών ή εκρήξιμων υλικών για αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς (Πυρ. Διάταξη 4/2012 Α.Π.Σ.).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι,  Μαρτζάκλης Ζώης – Αντιδήμαρχος Δ. Ερυμάνθου, Γεωργαντόπουλος Διονύσιος – Αντιδήμαρχος Δ. Ερυμάνθου, Γεωργαντόπουλος Λεωνίδας Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ερυμάνθου, Μπάφας Ιωάννης Προϊστάμενος Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, Σωτηροπούλου Μαρία Αναπλ. Δ/ντρια  Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι., Σιάχος  Παναγιώτης (Υπολ/γος) εκπρόσωπος Κ.Ε.Τ.Χ., Χριστόπουλος Θεόδωρος - Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, Φιλιππόπουλος Θεόδωρος – Επιπυραγός – Διοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας, ο Πυραγός Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Χαλ/τσας κ. Παν/της Μανωλόπουλος, Παπακωνσταντίνου Ιωάννης εκπρόσωπος Δασονομείου Χαλ/τσας, Ζγολόμπης  Απόστολος – Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ερυμάνθου και Τσάμης Αθανάσιος – Εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Αντιμετώπισης Καταστροφών Διασωστών Πυροσβεστών Δ. Ερυμάνθου (ΣΕΑΚΔΙΠΥ).

«Παρά τα ελλιπή μέσα ο Δήμος Ερυμάνθου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες, καθώς και όλες τις τοπικές κοινωνίες προετοιμάζεται εγκαίρως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Ο Δήμος μας διαθέτει πλούσιο φυσικό κάλλος, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε, έχοντας πάνω απ’ όλα ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εστιάζουμε στον τομέα της πρόληψης και οργανωνόμαστε έτσι ώστε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή συνδρομή στις Αρχές», ανέφερε ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις