Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την ανεπαρκειά της στο προσφυγικό

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση προσπαθε...

Δήλωση της Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρώτρια Τομεάρχης για Ευρωπαϊκά Θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, με θέμα τα αναγκαία μέτρα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων. Με αφορμή την συζήτηση, η κα Αναγνωστοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Μεταφέραμε, όπως πρέπει να γίνεται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την αγωνία και τις εκκλήσεις διεθνών οργανώσεων, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του ΔΟΜ, της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κ.λπ., για την ύπαρξη στρατηγικού σχεδίου από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης ,αλλά και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κύριος Μηταράκης προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική βόμβα των μεταναστευτικών και προσφυγικών καταυλισμών. Για την αποσυμφόρηση και την άμεση μεταφορά των ευπαθών ομάδων σε ξενοδοχεία, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις κλειστού τύπου δομές όπως είναι το Κλειδί του δήμου Σιντικής Σερρών, για την προστασία του πληθυσμού και των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται οι καταυλισμοί.

Ο κύριος Μηταράκης όμως αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις των ειδικών και των διεθνών φορέων υγείας , έκανε πάλι επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος
επί λέξει ότι: «… Είναι αλήθεια ότι επί των ημερών σας είχαμε λιγότερα άτομα στα νησιά. Όχι γιατί σαν ενδιέφεραν τα νησιά. Σας ενδιέφερε να μην γίνουν επιστροφές στην Τουρκία. Σας ενδιέφερε να έρθουν και άλλοι. Με αποτέλεσμα λοιπόν όταν ετοιμαζόταν η δεύτερη απόφαση μετά από 18 μήνες με τη δική
σας νομοθεσία για ανθρωπιστικούς λόγους να τους φέρετε στην ενδοχώρα», προκειμένου από την μια μεριά να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και από την άλλη να καλύψει την έτσι και αλλιώς (πριν και εν μέσω πανδημίας) ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού, λόγω ιδεοληπτικών αγκυλώσεων."

Απόσπασμα της συζήτησης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις