Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού το καλοκαίρι - Σίγουρη η επιστροφή του ιού το φθινόπωρο ή το χειμώνα

Δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού τ...

Όλα σε αυτή τη φάση είναι ρευστά τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Μια πρώτη εκτίμηση για το τι περιμένουμε να συμβεί το καλοκαίρι και για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού , το οποίο είναι βέβαιο ότι θα έρθει μίλησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας. Όπως τόνισε στην ενημέρωση της Δευτέρας, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την ανάγκη ανοσίας των πολιτών στον κορονοϊό σε περίπτωση που υπάρξει «δεύτερο κύμα» του ιού υπογράμμισε πως «επιθυμούμε σταδιακά να χτιστεί ανοσία στον πληθυσμό, ώστε να μην έχουμε μεγάλη υπερφόρτωση στο σύστημα υγείας μας».

Ακόμη έκανε λόγο για έναν ιό «που θα μείνει μαζί μας μήνες» αν και «δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι».

«Τους θερινούς μήνες ευελπιστούμε να δούμε μία μείωση» είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας. «Οι περισσότεροι επιστήμονες αυτή τη στιγμή μιλάνε για τη σίγουρη παρουσία ενός δεύτερου κύματος το επόμενο φθινόπωρο ή χειμώνα. Μιλάνε για σταδιακή εφαρμογή μέτρων περιορισμού και άρσης τους» συνέχισε.

«Πρόκειται για «ένα σχήμα του "βάζω μέτρα, τα σηκώνω όταν η κατάσταση είναι καλύτερη στη χώρα μου", χρησιμοποιώντας μαζικούς ελέγχους, "μετά ξαναβάζω μέτρα όταν δω ότι η κατάσταση ξεφεύγει» συμπλήρωσε ο λοιμωξιολόγος.

«Παρακολουθούμε τα νούμερα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δεν εφησυχάζουμε - τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν γρήγορα με νέες εστίες στον πληθυσμό. Θέλει πολλή προσοχή» κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις