Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Επιστολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας προς υπουργούς σχετικά με την κωδικοποίηση των μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων

Επιστολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας προς υ...

Απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη και Εργασίας Ι. Βρούτση έστειλε το Επιμελητήριο Αχαΐας, αναφερόμενο στην κωδικοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων προς διευκόλυνση των λογιστών που έχει αυξηθεί ο φόρτος εργασίας τους. Η επιστολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας, έρχεται να ταχθεί υπέ της πρότασης που είχε καταθέσει το Οικονομικό Επιμελητήριο σχετικά.

Αναλυτικά η επιστολή: 

"Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα, αναφερόμαστε στο Δελτίο τύπου πουεξέδωσε την 5/4/2020 το Οικονομικό Επιμελητήριο (10ο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος) σχετικό με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απασχόληση.
Η κωδικοποίηση των μέτρων και των αποφάσεων, θεωρούμε πως είναι απόλυτα χρήσιμη καθώς θα είναι ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο και για τις επιχειρήσεις που έχουν δικά τους λογιστήρια αλλά και για τους λογιστές (λογιστικά γραφεία) που υποστηρίζουν κυρίως μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και ως εκ τούτου έχουν μεγάλο όγκο εργασιών.

Είναι τόσες πολλές οι αποφάσεις που από την μία πλευρά είναι απόλυτα θετική η ανταπόκριση της κυβέρνησης για να παραμείνει ζωντανός ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μας αλλά για να είναι ευέλικτη η αξιοποίησή τους, χρειάζεται η ως άνω αιτούμενη κωδικοποίηση. Όσον αφορά την προθεσμία που έχετε ορίσει για τις 10/4/2020, σχετικά τις αιτήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την«επιστρεπτέα προκαταβολή», θεωρούμε πως είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα,είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και θα πρέπει να δώσετε παράταση, σύμφωνα με το σχετικό αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος,
Πλάτων Μαρλαφέκας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις