Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Το thebest.gr μπήκε σε πατρινό εργαστήριο που εκτυπώνει 3D ασπίδες προσώπου – ΒΙΝΤΕΟ

Κορωνοϊός: Το thebest.gr μπήκε σε πατριν...

Περισσότεροι από 1.000 ιδιωτικοί 3D εκτυπωτές σε ολόκληρη την Ελλάδα δουλεύουν νυχθημερόν και παράγουν μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε ιδιωτικοί τρισδιάστατοι εκτυπωτές έχουν επιστρατευτεί από τους ιδιοκτήτες τους αυτή τη στιγμή στην Πάτρα και παράγουν μέσα ατομικής προστασίας, όπως ασπίδες προσώπου για νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό, καθώς και για αστυνομικούς που καλούνται να κάνουν ελέγχους λόγω κορωνοϊού. Το thebest.gr μπήκε σήμερα σε δύο από αυτά τα ιδιωτικά εργαστήρια στην Πάτρα και παρακολούθησε τη διαδικασία.

Τον τελευταίο μήνα έχει δημιουργηθεί η ομάδα Hellas COVID 19 3D Printing Supplies, έπειτα από συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και διαδικασιών για την προμήθεια 3D εκτυπωμένων μέσων ατομικής προστασίας τα οποία έχουν εγκριθεί κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας. Μέσα από αυτή την ομάδα υπάρχει ενημέρωση για την παροχή της πρώτης ύλης της αποστολής/συλλογής των εκτυπώσεων. Η ομάδα αριθμεί ήδη 2.200 μέλη με αντίστοιχους 3Dεκτυπωτές.

Όπως μας εξηγεί ο Πατρινός ιδιοκτήτης που μας άνοιξε το εργαστήριό του και μας έδειξε τη διαδικασία παραγωγής ασπίδων προσώπου, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ένας ιδιωτικός και όχι βιομηχανικός 3D εκτυπωτής μπορεί να εκτυπώσει μάξιμουμ 8 ασπίδες προσώπου το 24ωρο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδόν πάντα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Κατά μέσο όρο θα πρέπει να υπολογίζουμε περί τις 4 ασπίδες το 24ωρο.

Εξυπακούεται ότι η προσφορά των ιδιωτών είναι αφιλοκερδής και δωρεάν προς τις μονάδες υγείας της χώρας. Εξάλλου και η προμήθεια των υλικών γίνεται ιδιωτικώς από τους ιδιοκτήτες των 3D εκτυπωτών.

Όσο για την Open source κοινότητα είναι μία κοινότητα στους υπολογιστές που ότι κάνουν δεν το προστατεύουν με copyright. Το linux για παράδειγμα προήλθε από αυτή την κοινότητα. Έτσι και το σχέδιο της ασπίδας. Δεν έχει copyright. Είναι Open Source. Όπως και για το υλικό. PLA ή PTG. 

 Δείτε στα παρακάτω βίντεο την διαδικασία από δύο διαφορετικούς πατρινούς εκτυπωτές σήμερα στην Πάτρα. 

 

 

 

Κορωνοϊός: Εκτύπωση τρισδιάστατων ασπίδων προσώπου στην Πάτρα

Κορωνοϊός: Εκτύπωση τρισδιάστατων ασπίδων προσώπου στην Πάτρα - Video 2

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις