Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι απαγορεύσεις που δεν υπακούουν στη Λογική

Οι απαγορεύσεις που δεν υπακούουν στη Λογική

Της Αθανασίας Κοτσά

Κε Υπουργέ,

Χωρίς περιστροφές και με ελάχιστο αποθεματικό υπομονής, σας ερωτώ. Έχετε επίγνωση πού οδηγείτε τον ελληνικό λαό, επιβάλλοντας όλο και πιο ασφυκτικές συνθήκες πολιορκίας; Είναι δυνατόν ατομικά αθλήματα, όπως η ποδηλασία ή η κολύμβηση ν' αποτελούν  κίνδυνο για τη δημόσια υγεία; Υπακούει στους νόμους της Λογικής επιστήμης η απαγόρευση αυτών των δραστηριοτήτων; Κρύβεσθε, θεωρώ, πίσω από μιαν αυτονόητη απάντηση αλλά οι μάσκες, οι δικές σας τουλάχιστον, έπεσαν.

Δεν ενδιαφέρεσθε για την υγεία μας μα για τον θάνατό μας. Δεν μιλάτε την γλώσσα της αλήθειας όταν επιμένετε "μένουμε σπίτι" για να προφυλάξουμε τους γηραιότερους κ' εαυτούς. Όχι, τελικά. Ο φόβος σας είναι τούτος: να μην αναδειχθεί με τον πιο περίτρανο τρόπο η γύμνια, η ανυπαρξία του συστήματος υγείας. Επιλέξατε να δώσετε εκατομμύρια σε διαφημίσεις για να θολώσετε το τοπίο παρά να τα διοχετεύσετε στην περίθαλψη. Με τις μνημονιακές σας συμβάσεις επιλέξατε ν' αποδομήσετε την Υγεία για την οποία τώρα κόπτεσθε. Εκδιώξατε πάνω από δεκαεπτά χιλιάδες γιατρούς μας για να τους καλέσετε τώρα σε αγωνιστική σύμπραξη κι επιστροφή. Εγκαταλείψατε και περιφρονήσατε τα σπουδαιότερα επιστημονικά αναστήματα της χώρας μας, κλείνοντας τ' αυτιά σας στη βιβλική κραυγή: λίθον, ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες, ούτος εγενήθη εις κεφαλήν γωνίας!

Διαπράξατε ύβρη έναντι του σώματος και του πνεύματος του ελληνικού λαού. Παρά ταύτα ουδεμία μετάνοια. Αντιθέτως, υποχρεώνετε τους υπηρετούντες με αυτοθυσία γιατρούς/ νοσηλευτές σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας, δίχως διαρκώς ανανεούμενο εξοπλισμό και περιφρούρηση της υγείας πρωτίστως των ιδίων, δευτερευόντως των ασθενούντων.

Μεριμνήσατε μόνο ώστε να ηχούν αδιαλείπτως οι σειρήνες των ΜΜΕ, μετατρέποντας τον πόνο, τον θάνατο σε ριάλιτι, αποτρέποντας έτσι κάθε προσπάθεια επίπλευσης της αλήθειας.

Η λέξη "νοσοκομείο" ταυτίστηκε στη συνείδηση του νεοέλληνα με επικείμενο θάνατο. Δικό σας κατόρθωμα. Οι άνθρωποι προτιμούν να σβήσουν στο σπίτι τους από άλλες αιτίες παρά να επισκεφτούν κάποιο. Άδειες σχεδόν οι καρδιολογικές κλινικές, παρατηρεί ο καθ/τής Ι. Γουδέβενος, μαρτυρώντας ακούσια την απουσία εμπιστοσύνης στη σχέση πολίτη- κράτους.

Αναστείλατε, επίσης, τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, των προγραμματισμένων χειρουργείων, οδηγώντας σε απελπισία πλήθος συνανθρώπων μας. Πού είναι οι υποστηρικτικές δομές σας; Πού οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί γι' αυτούς τους ανθρώπους; Πουθενά. Σεις αποκαθηλώσατε το κοινωνικό κράτος και ζητάτε από όλους εμάς -μετά φόβου και τρόμου- να πάρουμε στους ώμους το βράχο του Σίσυφου. Μα αυτό είναι φυσικώς αδύνατο όταν γνωρίζουμε το μάταιο.

Ποια δαιδαλώδης, άραγε, διαδικασία έχει αποτρέψει, μέχρι στιγμής, τον μαζικό έλεγχο του πληθυσμού με εξειδικευμένα τεστ για την ανίχνευση του συγκεκριμένου ιού, ώστε να διαπιστωθούν τα περιβάλλοντα που θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα κ' τις ευάλωτες ομάδες;  Καμμία. Δεν το φροντίσατε αν και είχατε τρεις μήνες μπροστά σας. Δεν στάθηκε δυνατό ίσως; Δύσκολα σας πιστεύουμε. Οι ατομικές ελευθερίες κατεστάλησαν αμέσως, χωρίς διάλογο με τον πολίτη. Ζήτημα βούλησης, λοιπόν.

Ακόμα και τώρα, στα έσχατα, επιμένετε ν' ακολουθείτε ξεπερασμένες (ήδη από τον μεσοπόλεμο) και υπό αμφισβήτηση μεθόδους καταπολέμησης του νέου ιού.

Συνεπώς, χωρίς ουσιαστική πρόληψη κι έλεγχο, τόσο του ιατρικού δυναμικού όσο και του ευρύτερου πληθυσμού, βαδίζουμε στα τυφλά. Κι όχι μόνοι. Συνοδοιπόροι η κατάθλιψη, η αυτοκτονία, ο θυμός, η βία, τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά επεισόδια (ίσως κι αυτά να χρεωθούν στατιστικά στον κορωνοϊό). Κι αυτό γιατί εκεί οδηγεί η εξοργιστική και ταπεινωτική πολιτική των προστίμων, η οποία σε συνδυασμό με το καθημερινό τηλεοπτικό bullying συνθέτει cocktail που θα ζήλευαν και οι μπουρλοτιέρηδες του '21.

Μην παίζετε με τη ζωή μας πια.

Κανένας Φυσικός Νόμος, κανένα Σύνταγμα, καμμία ευρωπαϊκή Συνθήκη δεν σας αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα. Ο μόνος που ορίζει τις ζωές μας είναι ο Θεός. Αλλ' όπως φάνηκε δεν τον χρειάζεσθε. Υμείς ούτως πράττετε. Μα δεν σας αρκεί αυτό. Θέλετε στην κόλαση που χτίζετε όσο το δυνατόν περισσότερους. Όχι, λοιπόν! Δεν έχετε πια την ψήφο εμπιστοσύνης μας. Την απωλέσατε δια παντός.

Κοτσά Αθανασία

Εκπ/κός

Υ.Γ.  Κι επειδή ο μισθός των γιατρών μας είναι υψηλός χορηγήστε τους και το πετραχήλι, ώστε ούτε εμείς να πηγαίνουμε "αδιάβαστοι" ούτε αυτοί να διατελούν εν ραθυμία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις