Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάρκος Μαραγκός στο thebest: Φάρμακο για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει, σχετική ηρεμία στην Πάτρα

Μάρκος Μαραγκός στο thebest: Φάρμακο για...

ΔΕΙΤΕ τι λέει για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Σχετική ηρεμία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο μέτωπο τους κορωνοϊού, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να είναι συνολικά 12.

Μάλιστα η πλειοψηφία τους δεν είναι κάτοικοι Πατρών και προέρχονται από Ηλεία, Καλαμάτα, Λευκάδα, Ναύπλιο και αλλού, από τις περιοχής δηλαδή όπου εκτείνεται γεωγραφικά η 6η Υγειονομικής Περιφέρεια. Από όλα τα περιστατικά ένα είναι, στην παρούσα φάση, εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες και πρόκειται για τον 41χρονο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος επί μέρες και ο οποίος πάσχει επίσης από πολύ σοβαρό υποκείμενου νόσημα.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά νέα κρούσματα δείχνει στους γιατρούς ότι τελικά, μέχρι ώρας, δεν έχει υπάρξει κάποιο νέο μεγάλο «κύμα» ασθενών μετά το αρχικό, που σχετιζόταν με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

 

Ωστόσο η σχετικά καλή εικόνα που επικρατεί δεν αφήνει τους ειδικούς να χαλαρώσουν καθώς όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Παν/μίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός η κατάσταση, εάν υπάρξει, εφησυχασμός στην κοινωνία, μπορεί να αλλάξει άρδην.

«Βλέπετε τι γίνεται στις κλειστές κοινότητες όπως είναι τα πλοία ή τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Στην πολυκοσμία ο ιός διαχέεται ταχύτατα κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε όλοι. Είναι δείγμα του τι θα παθαίναμε εάν δεν τηρούσαμε τα μέτρα», εξηγεί ο κ. Μαραγκός. Ως εκ τούτου ο γιατρός και μέλος του συντονιστικού του ΠΓΝΠ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να βιαστούμε να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

«Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα ήταν ορθό να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Καταλαβαίνω ότι πιέζει πολύ οικονομικά τον κόσμο, αλλά με δεδομένο ότι δεν θρηνούμε χιλιάδες θύματα στην χώρα μας, θεωρώ ότι γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των μέτρων. Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν νιώθουμε τον πόνο π.χ. των Ισπανών, αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Όπως είπε και ο κ. Τσιόδρας λίγο να χάσουμε τα μέτρα, θα υπάρξουν συνέπειες», επισημαίνει.

Όσον αφορά το κομμάτι των φαρμάκων ο κ. Μαραγκός είναι ξεκάθαρος και τονίζει ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία κατά του κορωνοϊού.

«Μελέτες θα γίνουν πολλές και αυτές θα δείξουν αν αυτά τα φάρμακα θα βοηθήσουν τους ασθενείς. Επισήμως όμως κάποιο φάρμακο που να έχει θεραπευτική δράση δεν υπάρχει. Δυνητικά μπορεί να βοηθήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κινέζοι συνάδελφοί μας δοκίμασαν τα πάντα αλλά δεν βρήκαν κάτι που σίγουρα θεραπεύει τους ασθενείς. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος και να μην σκέφτεται να χαλαρώσει με την ιδέα ότι υπάρχει φάρμακο», εξηγεί ο καθηγητής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις