Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

19 Αλβανοί υπήκοοι θέλησαν να επαναπατριστούν μόνοι τους - Τους σταμάτησαν αστυνομικοί στα διόδια του Ρίου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

19 Αλβανοί υπήκοοι θέλησαν να επαναπατρι...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δεν διέθεταν καν έγγραφα μετακίνησης ούτε είχαν στείλει sms

Ηθελαν να επαναπατριστούν στην Αλβανία και προσπάθησαν να το κάνουν μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Ο λόγος για 19 Αλβανούς υπήκοους που επιβιβάστηκαν από την Αθήνα σε λεωφορείο, ωστόσο στα διόδια του Ρίου αστυνομικοί τους έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν πως εκτός των άλλων δεν διέθεταν καν έγγραφα μετακίνησης.

Οι 19 υπήκοοι Αλβανίας εντοπίστηκαν να κινούνται μαζικά με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Στην πλειονότητά τους είναι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο στην χώρα μας, οι οποίοι έμειναν άνεργοι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Πήραν το υπεραστικό ΚΤΕΛ αλλά τους σταμάτησαν στην Πάτρα

Το λεωφορείο οδηγήθηκε μέχρι τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, όπου αστυνομικοί ζήτησαν εξηγήσεις από τους αλβανούς υπηκόους. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός τους ήταν να μεταβούν στην χώρα τους, ενώ κανείς δεν διέθετε άδεια μετακίνησης. Για τον λόγο αυτό τους επιδόθηκε κλήση και το σχετικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

Απορία προκαλεί το οτί οι 19 Αλβανοί υπήκοοι ήθελαν να μεταβούν στην χώρα τους, τη στιγμή που τα σύνορα είναι κλειστά. Οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων θα μπορούσαν κάλλιστα να νοσούν από κορωνοϊό και να μεταφέρουν την νόσο σε άλλες περιοχές. Για τον λόγο αυτό ακολουθήθηκε το πρωτόκολο, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το πιθανότερο σενάριο θέλει επαναπροώθησή τους, στην Αθήνα και παραμονή σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις