Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Φόβος και ανησυχία σε γηροκομεία κι ευαγή ιδρύματα της Πάτρας

Κορωνοϊός: Φόβος και ανησυχία σε γηροκομ...

Έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα προφύλαξης

Με την αγωνία να μην περάσει ο κορωνοϊός το κατώφλι των ιδρυμάτων της Πάτρας που φροντίζουν ευάλωτα πρόσωπα, ζουν οι διοικήσεις τους το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα, στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο της Πάτρας ζουν 84 ηλικιωμένα άτομα εκ των οποίων 34 άνδρες και 50 γυναίκες, ηλικίας από 68 έως 99 ετών. Οι 70 από τους ηλικιωμένους αντιμετωπίζουν υποκειμενα νοσήματα όπως καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα. Από τις 15 Μαρτίου έχει σταματήσει το επισκεπτήριο στο ίδρυμα για να απομονωθεί εκτός του ιδρύματος ο ιός.

Στην «Κιβωτό της Αγάπης» φιλοξενούνται 70 παιδιά με ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα. Από το ίδρυμα έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας οι εθελοντές.

Στο Άσυλο Ανιάτων φιλοξενούνται 120 άτομα με εξίσου πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι πόρτες για τους επισκέπτες και τους εθελοντές επίσης έχει κλείσει και η είσοδος στο ίδρυμα επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό και μάλιστα κατόπιν θερμομέτρησης στην είσοδο.

Στο σύνολό τους οι φιλοξενούμενοι των ιδρυμάτων είναι ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Γι αυτό το λόγο έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός από τις παρενέργειες της υγειονομικής κρίσης, μιας και τα αφενός τα ιδρύματα στηρίζονταν στη βοήθεια εθελοντών που σήμερα εκλείπει, ενώ αρκετοί από τους εργαζόμενους κάνοντας χρήση της άδειας ειδικού σκοπού έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους.

Μοιραία η μείωση του προσωπικού  και των εθελοντών προσθέτει έναν ακόμη πονοκέφαλο στην εκ των πραγμάτων δύσκολη κατάσταση αυτών των ημερών.

Τσιόδρας: Προσοχή σε γηροκομεία και χώρους νοσηλείας ηλικιωμένων

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 

έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους χώρους όπου μένουν ηλικιωμένοι και άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως είναι τα γηροκομεία, οι οίκοι ευγηρίας και οι χώροι όπου νοσηλεύονται ηλικιωμένοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. «Ιδιαίτερα εκεί δεν θέλουμε να εισχωρήσει ο ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό «να αναγνωριστούν έγκαιρα σ' αυτούς τους χώρους όσοι εμφανίζουν ανησυχητικά συμπτώματα ώστε να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ».

«Αν έχουμε ηλικιωμένους στην οικογένεια μας, να αποφεύγουμε κάθε επαφή ή σχεδόν κάθε επαφή μαζί τους, ενώ καλό θα ήταν να φροντίζει τους ηλικιωμένους ο ίδιος άνθρωπος» τόνισε και εξήγησε ότι ο άνθρωπος αυτός πρέπει να περιορίσει τις επαφές του στο ελάχιστο για να περιοριστεί ο κίνδυνος να μεταφέρει τον ιό στον άνθρωπο που φροντίζει.

«Στην παραμικρή υποψία νόσου θα πρέπει άμεσα να γίνεται επικοινωνία με το γιατρό και τον ΕΟΔΥ» και στις περιπτώσεις των ηλικιωμένων τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

*με στοιχεία από εφημερίδα Πελοπόννησος/Μαρίνα Ριζογιάννη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις