Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γώγος: «Φάρμακο σε πειραματικό στάδιο ίσως αποτελέσει το "κλειδί" στην θεραπεία του κορωνοϊού»

Γώγος: «Φάρμακο σε πειραματικό στάδιο ίσ...

Τα πράγματα ωστόσο είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο

Τα «γρανάζια» της επιστήμης γυρνούν καθημερινά με στόχο να βρουν το φάρμακο ή το εμβόλιο που θα δώσει τη λύση στην πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, βαίνουμε προς τον σωστό δρόμο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο σχετικά με αυτό.

«Σε κάθε περίπτωση η επιθυμία των ειδικών στην χώρα είναι να σταθεροποιηθεί η καμπύλη, δηλαδή να αποφευχθεί η εκθετική αύξηση, έχοντας ενδεχομένως σταθερή αύξηση των κρουσμάτων αλλά όχι στα επικίνδυνα επίπεδα που βλέπουμε σε άλλες χώρες», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, ενώ πρόσθεσε: «Πήραμε πραγματικά έγκαιρα μέτρα, που αποτελούν την ολοκλήρωση, σε αυτή την φάση, της προσπάθειας που κάνει η χώρα ενάντια στην εξάπλωση του ιού. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία».

Επίσης ανέφερε σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ και της θεραπείας που αναζητείται ότι το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας είναι το να μην έρχονται σε επαφή οι πολίτες μεταξύ τους. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν σε αυτή τη φάση γρήγορα τεστ, τα οποία έχουν εγκριθεί και από τον αμερικανικό οργανισμό Υγείας αλλά πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση ως το το ποιο είναι το καταλληλότερο.

«Αυτή τη στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας χορηγείται συνδυασμός φαρμάκων που δόθηκαν σε ασθενείς με κορωνοϊό κυρίως στην Κίνα και την Ιταλία και είχαν αποτελέσματα», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος υπογραμμίζοντας πως «ανάμεσα σε αυτά δίνεται και ένα ακόμη φάρμακο, αντιικό, το οποίο είναι σε κλινικές μελέτες και για αυτό δεν χρησιμοποιείται ευρέως».

Το εν λόγω φάρμακο, περιζήτητο σε αυτή τη φάση, δίνεται σε μικρές ποσότητες και κυρίως σε ασθενείς σε βαρύτερο στάδιο. «Ίσως είναι η αιχμή του δόρατος στη θεραπεία» σχολίασε εκφράζοντας πως κατά την γνώμη του είναι το αποτελεσματικότερο και θα πρέπει να δίνεται μάλλον σε αρχικότερο στάδιο της νόσου προκειμένου να αποφεύγουμε ενδεχομένως την διασωλήνωση.»

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τόνισε την αναγκαιότητα διεξαγωγής περαιτέρω μελετών και ερευνών προκειμένου να εξαχθούν σαφέστερα συμπεράσματα, συμπληρώνοντας πληρέστερη εικόνα αναφορικά με την αντιμετώπιση του νέου ιού θα έχουμε το Μάιο.

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις