Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η κηδεία του 64χρονου στη Δυτική Αχαΐα - Το 17ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα η κηδεία του 64χρονου στη Δυτική ...

Στο Πετροχώρι Δυτικής Αχαϊας

Στις 11 το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Πετροχωρίου, στη Δυτική Αχαϊα θα κηδευτεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ο 64χρονος που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Προερχόταν από το γκρουπ των προσκυνητών στους Αγίους Τόπους, ενώ δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα με την υγεία του πριν το ταξίδι.

Μάλιστα αυτό το ταξίδι ήταν το πρώτο που είχε κάνει στη ζωή του εκτός Ελλάδας.

Ο 64χρονος ήταν το 17ο θύμα του ιού στην Ελλάδα.

 

71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 695.

114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι. Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.

Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. Άνω των 65 ετών είναι το 21%.

Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. 29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Όπως εκτίμησε ο καθηγητής αυτή την περίοδο υπάρχουν στην Ελλάδα 8.000 με 10.000 κρούσματα κορωνοϊού.

«Για κάθε συμπτωματικό, υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή με ελαφρά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Αν γίνει αυτό, η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια», προειδοποίησε ο καθηγητής. «Μια τέτοια πανδημία δεν υποχωρεί από μόνη της. Δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε τα αυστηρά μέτρα, ή ένα υπερφορτωμένο σύστημα υγείας, που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το Σύστημα Υγείας της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις