Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τα ύποπτα κρούσματα σε Άγιο Ανδρέα και Καραμανδάνειο- Νοσηλεύονται δύο μωρά

Κορωνοϊός: Τα ύποπτα κρούσματα σε Άγιο Α...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αρνητικά όλα τα δείγματα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα

Αποτελέσματα σε εξετάσεις που έγιναν σε ύποπτα κρούσματα κορωνοιού αναμένουν οι γιατροί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και στο Καραμανδάνειο.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, μέχρι τώρα όλα τα δείγματα που έχουν ληφθεί από ασθενείς είναι αρνητικά.

Αυτή τη στιγμή αναμένονται αποτελέσματα για τα δείγματα πέντε ασθενών που έφτασαν στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα.

Αρνητικά είναι και όλα τα δείγματα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα στο Καραμανδάνειο.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκεί δύο μωρά, 4,5 και 5 μηνών, με ύποπτα συμπτώματα, ενώ το ένα από τα δύο αντιμετωπίζει βρογχοπνευμονία. Το άλλο εισήχθη στο νοσοκομείο με πυρετό και βήχα.

Aναμένονται αποτελέσματα.

Η διαδικασία στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Τα ύποπτα κρούσματα καταφθάνουν στα ΤΕΠ όπου υπάρχει ειδικός χώρος με συνεργείο στην είσοδο τους – εκτός του χώρου των επειγόντων-  όπου απαντάται ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και αν κριθεί ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα, δίνεται μάσκα και λοιπός εξοπλισμός και στη συνέχεια λαμβάνεται δείγμα.

Αν κριθεί ότι ο ασθενής ή το ύποπτο κρούσμα πρέπει να νοσηλευτεί οδηγείται στον δεύτερο όροφο που έχει διαμορφωθεί για τη νοσηλεία αυτών των περιστατικών. Αν όχι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μπορεί να πάει στο σπίτι του, χωρίς να έρθει σε επαφή με κόσμο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα ή αν το θέλει μπορεί να μείνει στο δεύτερο όροφο. Το αποτελέσματα άλλωστε βγαίνουν άμεσα μετά την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων στο Ρίο. 

Η διαδικασία στο Καραμανδάνειο

"Υποδεχόμαστε τα παιδιά σε δύο ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί έξω από το νοσοκομείο.

Εκεί μάλιστα το παιδί μπαίνει μόνο με τον ένα γονιό. Γίνονται οι απαραίτητες ερωτήσεις  και μετά, πάλι σε ειδικό και απομονωμένο χώρο, λαμβάνονται τα δείγματα. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα τα παιδιά παραμένουν σε απομονωμένο θάλαμο. Όλα γίνονται έξω από τον χώρο του νοσοκομείου" ανεφερε στο thebest.gr o διοικητής του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις