Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεισμός 5,6 ρίχτερ στην Πάργα έγινε αισθητός έως την Πάτρα - Υλικές ζημιές - ΦΩΤΟ

Σεισμός 5,6 ρίχτερ στην Πάργα έγινε αισθ...

Σύντομης διάρκειας

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4.36 Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ήπειρο ο σεισμός που σημειώθηκε στις 2.49 τα ξημερώματα του Σαββάτου μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 11 χιλιόμετρα  ΑΒΑ της Πάργας, με επίκεντρο στο Καναλάκι. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Πάτρα. 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Καναλάκι την Πάργα και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Όλη η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, έσπασαν τζάμια, έπεσαν σοφάδες στους δρόμους, ενώ σε πολλά σπίτια δημιουργήθηκαν ρωγμές.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καθώς και συνεργεία των Δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Γεράσιμος Χουλιάρης χαρακτήρισε «αναμενόμενο» τον σεισμό στην Πάργα και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, γράφοντας πως σύμφωνα με τις αναλύσεις του, «δεν προβλέπεται μεγαλύτερο μέγεθος».

Η δήλωσή του:

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από της αναλύσεις μου εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, να μην ανησυχείτε!».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σεισμός μικρής διάρκειας έγινε μόλις αισθητός στην Πάτρα. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ΑΒΑ της Πάργας. Σημειώθηκε στις 2.50 τα ξημερώματα του Σαββάτου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. 

Το mypreveza.gr έδωσε τις πρώτες εικόνες.

 

Oι πρώτες εικόνες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις