Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσηλεύτρια ΠΓΝ Ρίου: Παρά την εξάντληση είμαστε εδώ... εσείς μείνετε σπίτι

Νοσηλεύτρια ΠΓΝ Ρίου: Παρά την εξάντληση...

Δεν επαρκούν μάσκες και γάντια για όλους

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν προς τους αρμοδίους του τομέα της υγείας οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς ήδη παρατηρούνται ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας με αποτέλεσμα τεχνικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό να κυκλοφορεί καθημερινά στους χώρους των νοσοκομείων, χωρίς μάσκες και γάντια.

Ο αριθμός των υλικών αυτών είναι εξαιρετικά περιορισμένος με αποτέλεσμα δεκάδες συμπολίτες που εργάζονται στα νοσοκομεία και ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλεύονται αρκετά άτομα με κορωνοϊό. Και τούτο παρά την παράδοση μασκών σήμερα από τον νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στο ΠΓΝΠ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες που το υλικό αυτό θα εξαντληθεί πάρα πολύ γρήγορα. 

Πέραν όμως των περιορισμένων διαθέσιμων υλικών, υγειονομικοί επισημαίνουν ότι οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού άργησαν τραγικά κι έτσι όσοι έρχονται τώρα, την ώρα της μεγάλης κρίσης, δεν είναι εκπαιδευμένοι για να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr η νοσηλεύτρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων, Αγγελική Δημοπούλου, εξηγεί ότι είχαν δρομολογηθεί προσλήψεις από την προηγούμενη κυβέρνηση οι οποίες όμως πάγωσαν και ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Εάν αυτές οι προσλήψεις είχαν γίνει εγκαίρως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστηρίζει η κυρία Δημοπούλου, τώρα όλος αυτός ο κόσμος θα είχε εκπαιδευτεί κατάλληλα στην πρακτική της καθημερινότητας και θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα. «Η κρίση του κορωνοϊού μας έπιασε απροετοίμαστους όσο αφορά το προσωπικό. Αναγκαζόμαστε να παίρνουμε συναδέλφους από άλλες μονάδες και να τους μεταφέρουμε στην γραμμή του πυρός. Και τούτο παρά το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς είναι μιας κάποιας ηλικίας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθούν αδιέξοδα καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκπαιδεύσουμε τους νέους συναδέλφους», σχολιάζει η κυρία Δημοπούλου. Περιγράφοντας την καθημερινότητα μέσα στο ΠΓΝΠ μας μεταφέρει εικόνες που θυμίζουν έκτακτη κατάσταση, με τεράστια ένταση, άγχος, κούραση και σωματική-πνευματική εξάντληση.

Οι μάσκες κάνουν γραμμές στα μέτωπα των νοσηλευτών, η στολή και η μάσκα υψηλής προστασίας δημιουργούν δυσκολία στις κινήσεις και δυσχέρεια στην αναπνοή. Οι νοσηλευτές είναι 24 ώρες το 24ωρο με τους ασθενείς που νοσούν, οι ασθενείς χρίζουν ψυχολογικής υποστήριξης καθώς είναι απομονωμένοι σε ένα δωμάτιο. Πρέπει κάτι να γίνει», αναφέρει η κυρία Δημοπούλου.

Τέλος μεταφέρει ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης των νοσηλευτών προς τους απλούς πολίτες που με κάθε ευκαιρία δείχνουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους. Όμως καταλήγει ότι το πιο σημαντικό που έχουμε να κάνουμε όλοι εμείς είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες για της πολιτείας. «Εμείς είμαστε εδώ για εσάς, την μεγαλύτερη χάρη που έχετε να μας κάνετε είναι να μείνετε σπίτι σας», τονίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις