Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλειστά περίπτερα και έρημη η πλατεία Γεωργίου το βράδυ της Τετάρτης

Κλειστά περίπτερα και έρημη η πλατεία Γε...

Σε φαρμακεία πλάι στην ανακοίνωση με τα εφημερεύοντα, και χειρόγραφη προτροπή να μείνουμε σπίτι

Βράδυ Τετάρτης 18 Μαρτίου 2020 και η πλατεία Γεωργίου Α’ θυμίζει έρημο τοπίο. Το μοναδικό περίπτερο που ήταν ανοικτό ήταν ένα στην κάτω πλευρά ενώ στην επάνω πλευρά ήσαν και τα δύο κλειστά. Λίγοι και όσοι κυκλοφορούσαν. Μεσημέρι Πέμπτης 19 Μαρτίου 2020, νεαρά παιδιά έχουν βγει μία χαλαρή βόλτα έχοντας μαζί τους τα κατοικίδια ζώα τους που είναι αλήθεια πως δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, ίσως και να απολαμβάνουν την ξαφνική, χρονικά μεγαλύτερη παρουσία των αφεντικών τους στο σπίτι.

Σε φαρμακεία, τα οποία είναι στην πρώτη στιγμή, είδαμε στην ανακοίνωση με τα εφημερεύοντα φαρμακεία να έχει μπει και χειρόγραφη ένδειξη που μας προτρέπει να μείνουμε σπίτι και να κάνουμε υπομονή ώστε σύντομα όπως όλοι ελπίζουμε, να τα ξαναπούμε υγιείς και χαρούμενοι.

Από την άλλη, ευχάριστο και αισιόδοξο ήταν αυτό που μας είπε Πατρινή φαρμακοποιός της νεότερης γενιάς πως διαθέτει επαναχρησιμοποιούμενες, βαμβακερές μάσκες (λευκές), οι οποίες είναι και σχετικά προσιτές, στα 4 και 6 ευρώ ενώ είδαμε και μπουκαλάκια με αντισηπτικό υγρό χρώματος μπλε αξίας 3 ευρώ έκαστο.

Κατά τα άλλα, ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που συναντάς στο δρόμο και φορούν προστατευτική μάσκα, οι άνθρωποι που τυχαίνει να χαιρετηθούμε βιαστικά για λίγο στο δρόμο κρατάμε τις αποστάσεις του ενός και πλέον μέτρου χωρίς διαχυτικότητες και οικειότητες εξαιτίας του φόβου του κορωνοϊού.

Κείμενο - φωτ.: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις