Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το παρασκήνιο της απόφασης να κλείσουν οι εκκλησίες στην Ελλάδα

Το παρασκήνιο της απόφασης να κλείσουν ο...

Όσα συνέβησαν κι οδήγησαν μέχρι την Πρωθυπουργική απόφαση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα προηγηθηκαν της χθεσινης απόφασης του Πρωθυπουργού να κλείσει τις εκκλησίες στην Ελλάδα και να αναστείλει λειτουργίες, γάμους και βαπτίσεις.

Ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετέβη ο ίδιος στη Μονή Πετράκη για να μεταπείσει τους ιεράρχες χθες το απόγευμα. Αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι ναοί θα μένουν ανοιχτοί από τις 7 έως τις 8 το πρωί κανονικά για τη λειτουργία της Κυριακής και τη θεία κοινωνία!

Κατ’ ουσίαν, όμως, η Ιερά Σύνοδος πέταξε με την απόφασή της το μπαλάκι στην κυβέρνηση, αφού δήλωσε ταυτόχρονα ότι θα συμμορφωθεί σε κάθε μέτρο που θ’ αποφασίσει η Πολιτεία.

Έτσι το βράδυ της Δευτέρας με  ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κυβερνητική απόφαση για αναστολή των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή και συμπληρώνει ότι η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το μήνυμα του Πρωθυπουγού:

"Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις