Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΑΥΤΑ είναι τα ηχογραφημένα πρακτικά από το Eurogroup του 2015- Στη δημοσιότητα από τον Γ. Βαρουφάκη

ΑΥΤΑ είναι τα ηχογραφημένα πρακτικά από ...

Τα ανέβασε στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25

Στη δημοσιοποίηση των ηχητικών αλλά και των απομαγνητοφωνήσεων τουλάχιστων 15 συζητήσεων που γίνονταν στο Eurogroup κατά τους πρώτους έξη μήνες του 2015, όταν δηλαδή ήταν υπουργός Οικονομικών, προχώρησε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η ανάρτηση των ηχητικών αλλά και των απομαγνητοφωνήσεων έγινε στην ιστοσελίδα του ΜεΡΑ25 και πραγματικά αποτελεί μια πρωτοφανής ενέργεια.

Σε σχετικό βίντεο ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι δίνει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις που είχε κάνει επειδή «χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει Δημοκρατία.».

Σημειώνει επίσης ότι ο λόγος που τον οδήγησε στην ηχογράφηση των συζητήσεων είναι το γεγονός ότι το Eurogroup, δεν τηρεί πρακτικά για να επικρατεί το δίκιο του ισχυρού .

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα υποστηρίζει ότι ενώ ο ίδιος ως εκπρόσωπος της χώρας κατέθεσε πλήρεις προτάσεις, ο τότε επικεφαλής του Eurogroup Ντάισεμπλουμ ακούγεται να λέει ότι δεν διαπραγματεύεται ενώ σε διαρροές που έκαναν προς τα ΜΜΕ ισχυρίζονταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε προτάσεις.

Παράλληλα ακούγεται, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη και ο εκβιασμός προς την Ελλάδα ότι, είτε δέχεται τις προτάσεις του Eurogroup είτε κλείνουν οι τράπεζες.

Στις ηχογραφήσεις που ήδη έχουν αναρτηθεί ακούγονται αρνητικά σχόλια για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και όπως λέει ο κ. Βαρουφάκης το κοινό θα μπορέσει από μόνο του να κρίνει «ποιοι ήταν διαλλακτικοί, διπλωματικοί, καλά προετοιμασμένοι, ευγενείς και έτοιμοι για έναν έντιμο ευρωπαϊκό συμβιβασμό και ποιοι ήταν κυνικοί και απαιτούσαν την άμεση συνθηκολόγηση της χώρας μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα ηχητικά ντοκουμέντα του ΜεΡΑ 25.

 

 

Με πληροφορίες από: in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις