Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εννέα οι συλλήψεις σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Εννέα οι συλλήψεις σε Πάτρα, Αγρίνιο και...

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Τις πέντε έφθασαν οι επ' αυτοφώρω συλλήψεις της αστυνομίας στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα είναι συνολικά 9 καθώς έγιναν επίσης 4 συλλήψεις σε Αγρίνιο και Πύργο.

Όσον αφορά στην Πάτρα η  μία περίπτωση αφορά υπεύθυνο καταστήματος στην Περιβόλα της Πάτρας καθώς ήταν σε λειτουργία ενώ δεν προβλέπεται μια και είναι μέσα σε χώρο που θεωρείται εμπορικό κέντρο. Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης αρτοποιείου - ζαχαροπλαστείου, ο οποίος δεν είχε αφαιρέσει τραπεζοκαθίσματα. Άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν καφενείο και κομμωτήριο

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

H ANAKOINΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, σημειώνοντας ότι από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την επικράτεια 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα και συγκεκριμένα: 12 στην Αττική, 6 στη Δυτική Ελλάδα, 6 στη Θεσσαλία, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3 στην Κρήτη, 3 στο Νότιο Αιγαίο, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Ήπειρο και 1 στη Θεσσαλονίκη.

«Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

 

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τη λίστα των επιχειρήσεων που θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές με απόφαση της κυβέρνησης: 

-Λιανεμπόριο: shops in a shop, εκπτωτικά χωριά, εμπορικά κέντρα, Mall

 

-Eστίαση: οι επιχειρήσεις που έχουν αποκλειστικά παροχή καθίσματος και σερβιρίσματος (με εξαίρεση τις επιχειρήσεις εστίασης κατά το μέρος που πραγματοποιούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων από το κατάστημα (take-away), με γενικό κανόνα καμία ουρά σε αυτές τις περιπτώσεις άνω των 5 ατόμων. Όσες επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας παραμείνουν ανοιχτές δεν δικαιούνται αναστολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά μπορούν να λάβουν ενίσχυση σε περίπτωση που μειωθεί ο τζίρος τους.

 

-Υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)

 

-Δραστηριότητες παροχής ποτών: καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης

 

-Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων

 

-Βιβλιοθήκες

 

-Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι

 

-Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων (Εξαιρούνται πλάνόδιοι πωλητές και διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια)

 

-Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι άθλησης για μεμονωμένη άθληση)

 

-Πάρκα αναψυχής και άλλα θεματικά πάρκα (λούνα παρκ κλπ)-Εξαιρούνται οι οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής

 

-Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος-σώματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις