Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 19 κρούσματα στο νοσοκομείο της Πάτρας – Σοβαρά ο 64χρονος

Κορωνοϊός: 19 κρούσματα στο νοσοκομείο τ...

Οι 15 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα

Συνολικά 19 κρούσματα κορωνοϊού νοσηλεύονται στο νοσοκομείο στο Ρίο, εκ των οποίων οι 15 με ήπια συμπτώματα. Ο 64χρονος από την Κάτω Αχαΐα, και αυτός μέλος του γκρουπ προσκυνητών που είχε πάει στους Αγίους Τόπους, νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση

Άλλα τρία περιστατικά είναι σε σοβαρή κατάσταση χωρίς να έχει χρειαστεί μέχρι τώρα διασωλήνωσή τους. Οι υπόλοιποι 15 ασθενείς βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Την ίδια ώρα θλίψη στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση του 66χρονου περιφερειακού συμβούλου και συνταξιούχου εκπαιδευτικού Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, που είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, ο 66χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος Αμαλιάδας, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο 66χρονος με υποκείμενα νοσήματα, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο καθηγητής Πνευμονολογίας  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Χαράλαμπος Γώγος είπε: «Ήταν μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη. Επιβαρύνθηκε πολύ ο άνθρωπος και παρουσίασε όλα τα χαρακτηριστικά της νόσου. Δυστυχώς τον χάσαμε τη νύχτα. Έχουμε άλλον έναν άρρωστο διασωληνωμένο 64 ετών που είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και περιμένουμε την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις