Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Αίτηση ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή

Αίτηση ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη...

Ξεκινά και η διαδικασία ηλεκτρονικής καταγραφής και τεκμηρίωσης του βεστιαρίου, των αφισών και προγραμμάτων παραστάσεων του θεάτρου

Με τις νέες συνθήκες που επιτάσσουν τα μέτρα προστασίας κατά του μεταδοτικού κορωνοϊού όπως το κάθονται σε απόσταση, να έχουν αντισηπτικά μαντιλάκια και να κάθονται σε 2 τραπέζια, έγινε στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020 στο Μπάρυ στην Όθωνος Αμαλίας η προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου ένα από τα πρωτεύοντα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό της επικείμενης λήξης της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή Σταύρου Τσακίρη που ως γνωστόν είχε παραταθεί έως 31 Μαΐου 2020.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο Πέτρος Βάης, πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου, αποφασίστηκε να ετοιμαστεί και να σταλεί η σχετική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, μια διαδικασία που γίνεται μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών. Όπως μας εξήγησε ο κ. Βάης μπορεί όντως οι τωρινές συνθήκες λόγω των μέτρων για τα κρούσματα κορωνοϊού, να έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη αναστάτωση και να έχουν παρθεί πολλά έκτακτα μέτρα, ωστόσο στόχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι να είναι εμπρόθεσμο και αν όλα πάνε καλά πιθανόν η προκήρυξη να έχει βγει στις αρχές Απριλίου.

Από κει και πέρα στη συνεδρίαση που είχε ευρεία συμμετοχή συζητήθηκε κι ένα ακόμη σημαντικό θέμα που είναι η έναρξη της διαδικασίας της ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης του πολύτιμου βεστιαρίου, των υλικών όλων των παραστάσεων των 31 χρόνων λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ καθώς και του αρχείου εγγράφων του θεάτρου και του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. Αναμένεται να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας και σε πρώτη φάση πρόκειται να συσταθεί επιστημονική ομάδα για την ηλεκτρονική καταγραφή και αξιοποίηση των αφισών, προγραμμάτων, κ.α., διαδικασία που μπορεί να πάρει ενάμιση με δύο χρόνια και στόχο θα έχει να φτιαχτεί κι ένα άλμπουμ για την ιστορία του θεάτρου της Πάτρας. Ο κ. Βάης ετοιμάζει ήδη φακέλους για το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναζήτηση κονδυλίων.

Τέλος ο κ. Βάης μας πληροφόρησε πως λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού, έχουν αναβληθεί παραστάσεις που είχαν προγραμματιστεί όπως του σχήματος Άρμα Θέσπιδος ή παραστάσεις - μετακλήσεις και το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ενώ έχει ανασταλεί και η λειτουργία τόσο της σχολής δραματικής τέχνης στο Μπάρυ όσο και του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους στην οδό Φαβιέρου όπου μάλιστα τις επόμενες μέρες πρόκειται να αντικατασταθεί η μοκέτα που υπάρχει στο δάπεδο με καινούριο ειδικό πάτωμα laminate έτσι ώστε όταν με το καλό ξανανοίξει το εργαστήρι να μην υπάρχει φόβος για μικρόβια.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture