Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αντισηπτικά σε καφετέριες και δημόσιες υπηρεσίες

Πάτρα: Αντισηπτικά σε καφετέριες και δημ...

Επίσης ιδιώτες επιχειρηματίες όπως μαγαζιών εστίασης προβαίνουν το βράδυ σε απολύμανση των χώρων τους

Ο φόβος και συνάμα τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του επικίνδυνου κορωνοϊού άρχισαν πλέον να αποτελούν καθημερινότητα σε πολλές πτυχές της ζωής στην Πάτρα, στην Αχαΐα που ήταν μαζί με την Ηλεία και την Ζάκυνθο, οι πρώτοι νομοί που θεωρήθηκαν πληττόμενες περιοχές και λήφθηκαν πιο αυστηρά μέτρα προστασίας και περιορισμού.

Είδαμε το βράδυ της Τρίτης 10/3 στις 23.00 σε κεντρική καφετέρια της Πάτρας να γίνεται απολύμανση με ψέκασμα ατμού από ειδικό υπάλληλο ενώ την Τετάρτη το πρωί σε αρκετά καφέ όπου η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη με τους θαμώνες να κάθονται σχεδόν όλοι έξω και σε μία σχετική απόσταση μεταξύ τους χωρίς οι περισσότεροι να ανταλλάσσουν χειραψίες, είδαμε να υπάρχουν αντισηπτικά χεριών που ήταν για το κοινό.

Υπάλληλοι γνωστού καφέ της Ρήγα Φεραίου μας έλεγαν πως συνεχώς καθαρίζουν και απολυμαίνουν τις επιφάνειες στο μπαρ, στα τραπέζια και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους με dettol. Το ίδιο και σε δημόσιες υπηρεσίες όπως στο Δήμο Πατρέων, στο ταμείο του τμήματος εσόδων στη Βότση όπου οι υπάλληλοι φορούσαν προστατευτικά γάντια ενώ σε μία καρέκλα υπήρχε αντισηπτικό υγρό για χρήση από το κοινό. Ακόμα είδαμε και υπαλλήλους που φορούσαν προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο ενώ και στο δρόμο οι πολίτες με μάσκα είναι ολοένα και περισσότεροι.

Σε φαρμακείο της πόλης οι υπεύθυνοι του εξυπηρετούσαν τον κόσμο φορώντας γάντια για να δώσουν τα φάρμακα και τα ρέστα από τα χρήματα που έπαιρναν ενώ δέχονταν παραγγελίες για κρατήσεις αντισηπτικών υγρών και μαντιλιών στην περίπτωση που δεν είχαν μιας και αυτές τις μέρες τα συγκεκριμένα είδη μαζί με τα χαρτιά υγείας και κουζίνας είναι πρώτα σε ζήτηση. Σε σούπερ μάρκετ όπως του Ανδρικόπουλου, οι υπάλληλοι ενημέρωναν τους πελάτες πως είχαν φέρει αντισηπτικά που ευτυχώς ήταν και σε προσιτή τιμή και εννοείται πως έβλεπες τον κόσμο να τα αναζητεί και να προμηθεύεται από τα περιζήτητα αυτά είδη.    

Κείμενο - φωτογραφίες: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις