Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διευθυντής σχολείου στην Αιτωλοακαρνανία, σκεφτόταν αν πρέπει να αφήσει να μπει στο σχολείο καθηγητής από την Πάτρα!

Διευθυντής σχολείου στην Αιτωλοακαρνανία...

Καταγγελίες για ρατσιστικά φαινόμενα από την ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος μίλησε στο MEGA για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο πανικός, τα αιτήματα προς το υπουργείο Παιδείας, αλλά και ρατσιστικά περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε σχολεία της επικράτειας.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος και ο πιο επικίνδυνος ιός είναι ο ιός του πανικού», τόνισε ο κ. Τσούχλος και σύστησε στους συναδέλφους του να τον αποφύγουν.

Ωστόσο, προβληματισμός υπάρχει για τους καθηγητές που μετακινούνται καθημερινά από την Αχαΐα στη δυτική Ελλάδα, αλλά και για τους αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι σε περίπτωση που λείψουν από το σχολείο, χάνουν και το ημερομίσθιό τους.

Αναφέρθηκε επίσης, σε περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο σε νομό απέναντι από την Αχαΐα, όπου ο διευθυντής της σχολικής μονάδας προβληματίστηκε αν πρέπει να εισέλθει στο χώρο του σχολείου καθηγητής από την Πάτρα.

Ακόμα, σημείωσε πως την προηγουμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν το υπουργείο Παιδείας, όπου ζήτησαν μέτρα θωράκισης των σχολείων, οικονομική ενίσχυση και ιδιαίτερα μέτρα για τους αναπληρωτές συναδέλφους.

Οι προτάσεις της ΟΛΜΕ σχετικά με το σχολικό έτος, αφορούν στην επιμήκυνση αυτού τις ημέρες του Πάσχα, την πραγματοποίηση μαθημάτων τα Σάββατα και την επιμήκυνση ωραρίου.

«Πρέπει παντού να καλυφθεί η ύλη για να μπορέσουν όλα τα παιδιά ισότιμα να δώσουν εξετάσεις», υποστήριξε ο κ. Τσούχλος.

Από το υπουργείο, αυτό που ζητάνε είναι η ενημέρωση και ο διάλογος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις