Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Κοροϊδία τα τα λεγόμενα "μέτρα στήριξης" της τοπικής οικονομίας

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Κοροϊδία τα τα λεγόμενα &...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε το ΥΠΟΙΚ για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά, επισημαίνονται τα εξής: 

"Το τελευταίο διάστημα ζούμε ένα θέατρο του παράλογου όχι μόνο με αυτά που συμβαίνουν όλο το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή του Έβρου, όπου με ευθύνη της κυβέρνησης αναβιώνει το τέρας του παρακράτους, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ενώ βαπτίζονται πατριώτες κάθε λογής ακροδεξιά και εγκληματικά στοιχεία αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το θέμα των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Για την εξάπλωση του κορωνοϊού  στην περιοχή μας, για τις ευθύνες της κυβέρνησης και την ανικανότητα του ΕΟΔΥ να χειριστεί έγκαιρα την κατάσταση, αποφύγαμε να τοποθετηθούμε για να μην συμβάλλουμε σε εξάπλωση του πανικού. Όμως σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική κοροϊδία όσον αφορά τα λεγόμενα ‘μέτρα στήριξης’ της τοπικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι πληττόμενες επιχειρήσεις δεν είναι μόνο όσες έκλεισαν υποχρεωτικά με κυβερνητική απόφαση. Πληττόμενες είναι όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις μεταφορών  και φυσικά οι εργαζόμενοι σε αυτές. Αναφορικά με τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούν σε πλήρη απώλεια εισοδήματος, πράγμα που θα οδηγήσει με τη σειρά του στην στέρηση των αναγκαίων για την οικογένειά τους.

Ειδικότερα για την περιοχή μας, στο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μετά την αναβολή των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού και την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και μέτρα στήριξης όπως αυτά που ανακοινώθηκαν από τους τοπικούς παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς. Είναι αναγκαίο τα μέτρα αυτά να ληφθούν τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον, όπως υπόσχονται οι κυβερνητικοί βουλευτές, για να μην φτάσουμε πρώτα να δούμε λουκέτα και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε μια περιοχή που είναι ήδη ¨πρωταγωνιστής¨.

Η Αχαΐα δεν μπορεί να δείξει άλλη ανοχή ούτε στην ανικανότητα, ούτε στην ανευθυνότητα αλλά ούτε και στην κοροϊδία."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις