Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Ιερά Σύνοδος καλά έκανε, οι επιστήμονες γιατί κρύβονται;

Η Ιερά Σύνοδος καλά έκανε, οι επιστήμονε...

Απολαυστικότερος όλων ο Αμβρόσιος σε παλιό αγαπημένο βίντεο που επανακυκλοφόρησε λόγω κορωνοϊού!

Δεν θα έπρεπε να μας σοκάρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ταχτεί υπέρ μίας κοσμοαντίληψης, που απέχει παρασάγγας από τον ορθό λόγο. Δικαίωμά τους είναι. Εδώ ο μισός δυτικός κόσμος πιστεύει στα ζώδια. Θα ήταν υποκριτικό να ζητήσουν να κλείσουν οι ιεροί Ναοί, να σταματήσει η θεία κοινωνία κ.λπ. Όχι μόνο θα ήταν υποκριτικό, αλλά και αντίθετο στα «πιστεύω» τους, και άρα κατακριτέο.

Ούτως η άλλως όταν πιστεύεις ότι μεταλαμβάνοντας μαυροδάφνη με ψωμί κοινωνείς «σώμα και αίμα Χριστού» είναι σαφές ότι τάσσεσαι υπέρ της μεταφυσικής. Θα ήταν άτοπο, λοιπόν, να ζητήσουμε τώρα να αλλάξουν ξαφνικά άποψη, να ταχθούν υπέρ του διαφωτισμού, να ασπαστούν την αμφισβήτηση και τον πειραματικό έλεγχο της επιστήμης. Το πρόβλημα, λοιπόν, με τη σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου δεν είναι πρόβλημα της εκκλησίας. Το πρόβλημα είναι της επιστήμης. Είναι σαφές, από τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής (αποφυγή συναθροίσεων, συγχρωτισμού, πλύσιμο χεριών, μάσκες, ευπαθείς ομάδες κ.λπ.) ότι δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος για να αποκτήσει κάποιος κορωνοϊό, από το να είναι ηλικιωμένος, να συναθροιστεί σε μία εκκλησία και να μεταλάβει με το κουταλάκι που έχουν μεταλάβει πριν αυτόν δεκάδες άλλοι. Είναι, λοιπόν, πρόβλημα των επιστημόνων, οι οποίοι αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα κρύβονται και αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση.

Την ίδια στιγμή που ο Πάπας προέτρεψε τους πιστούς να αποφεύγουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, την ίδια στιγμή που η εκκλησία της γεννήσεως στη Βηθλεέμ έκλεισε, ο  ΕΟΔΥ στην Ελλάδα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση απαγορευτική για τις λειτουργίες στις εκκλησίες, όπου συγκεντρώνεται κάθε μέρα η πιο ευπαθής ομάδα κοινού.

Δύο λόγοι υπάρχουν για να συμβαίνει αυτό. Ή πιστεύουν κι αυτοί όπως οι ιεράρχες ότι η πίστη σώζει από τον κορωνοϊό, άρα κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με την εκκλησία, δηλαδή της μεταφυσικής απαρνούμενοι τον ορθολογικό – επιστημονικό τρόπο σκέψης, ή το κάνουν για να αποφύγουν να έρθουν σε ρήξη με την εκκλησία, συνεπικουρώντας τους πολιτικούς μας που είναι πλέον πασιφανές ότι προτιμούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές, παρά ψήφοι…

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας, στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχει αρχηγός κόμματος που πουλάει κρέμες που θεραπεύουν από τον κορωνοϊό, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος μας ενημερώνει ότι κοινώνησε και προτρέπει και άλλους να πράξουν το ίδιο (αν και η Έλενα Ράπτη έχει ένα αιτιολογικό. Δεν είναι επιστήμων, τόσα ξέρει, τόσα λέει), ο επικεφαλής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ ψέλνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία της Κηφισιάς και η έγκριτη, κατά τα λοιπά, λοιμωξιολόγος Γιαμαρέλλου μας προτρέπει επίσης να κοινωνάμε.

ΥΓ

1.Θα τα λήξει όλα αυτά ο ιστορικός του μέλλοντος. Το θέμα είναι πόσοι θα έχουμε απομείνει μέχρι τότε.

2. Καλύτερος όλων ο Αμβρόσιος, σε ένα κλασικό βίντεο που επανακυκλοφόρησε λόγω κορωνοϊού. Απολαύστε τον!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις