Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια του Ρίου- Πού εκδηλώθηκαν τα επτά νέα κρούσματα

Πάτρα: Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια ...

Είναι η πρώτη από το προσωπικό που βρέθηκε θετική στον ιο

Μία νοσηλεύτρια από το νοσκομείο του Ρίου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊο.

Η γυναίκα  ειχε ερθει σε επαφή με τον 66χρονο, από την Αμαλιάδα, που  ήταν ο πρώτος που είχε βρεθεί θετικός στο ιο. ενώ είναι η πρώτη που βρέθηκε θετική από τους εγαζόμενους του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι βρίκονται σε κατ΄όικον καραντινα και ελέγχονται.

 Σε κατ΄οίκον καραντίνα βρίσκονται 15 άτομα προσωπικό, γιατροί, νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες και γενικά όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας  συνταξιούχος εκπαιδευτικός που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοομείου, ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα δύο ακόμα άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ συνολικά στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα επτά νέα κρούσματα

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Από την ιχνηλάτηση των 7 σημερινών κρουσμάτων, προέκυψε ότι και τα 7 είναι επαφές επιβεβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε ο,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν κυρίως στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αττική. Πρόκειται για επαφές των επιβεβαιωμενων κρουσμάτων που είχαν ιχνηλατηθει και παρακολουθούνταν, αλλά δεν είχε αποτυπωθεί η μόλυνση τους στην πρώτη εξέταση.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Επιπλέον, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με νέα έκτακτα μέτρα προστασίας του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων ειδικότερα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

- Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες

- Ακυρώνονται όλα τα συνέδρια στην επικράτεια για 4 εβδομάδες

- Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών εντός της χώρας για 2 εβδομάδες

- Διεξαγωγή όλων των αθλητικών διοργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες

Συνεπώς χωρίς την παρουσιά κόσμου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs την επόμενη Κυριακή, αλλά και το Ολυμπιακός-Ρεάλ για την Ευρωλίγκα τη μεθεπόμενη εβδομάδα (20/2).

Τα νέα μέτρα για την, όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη, πρόληψη κατά του κορωναϊου επηρεάζουν σίγουρα όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις