Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα προκαλούν ανησυχία

Τα «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλ...

Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση της τελευταίες ώρες, καθώς ο νέος κορονοϊός φαίνεται πως “σπάει” την αλυσίδα των κρουσμάτων, τα οποία πλέον έχουν φτάσει τα 66.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκφράζεται ανησυχία για ορισμένα κρούσματα, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, τα οποία δεν έχουν την “συνέχεια” των προηγούμενων.

Κι αυτό γιατί τα προηγούμενα ήταν άνθρωποι που κόλλησαν από κάποιους άλλους που είχαν νοσήσει και βρίσκονταν στον περίγυρό τους.

Π.χ, οι Έλληνες εκδρομείς στους Αγίους Τόπους κόλλησαν επειδή ήταν στο ίδιο γκρουπ, και στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς μετέδωσαν τον κορονοϊό σε πρόσωπα του στενού τους κύκλου.

Το ίδιο είχε γίνει και με το πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο στην Αθήνα κτλ.

Πλέον όπως έχουν υπάρξει κρούσματα που φαίνεται να είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν πρόκειται για ανθρώπους που είχαν στο περιβάλλον τους ασθενείς.

Αυτό υποδηλώνει πιθανότατα πως η κατάσταση έχει αρχίσει να “ξεφεύγει”, και η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο, μέχρι και αυτό του κλεισίματος όλων των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο αυτή είναι μια απόφαση που δεν μπορεί να παρθεί εύκολα. Επιπλέον, σε καμία χώρα με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων δεν έχει εφαρμοστεί ένα τόσο σκληρό μέτρο.

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις