Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πρέπει να προστατεύσουμε την ελληνική κοινωνία

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πρέπει να προστατε...

Παρέμβαση στη Βουλή

Παρέμβαση πραγματοποίησε χθες στη Βουλή η  Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Η αναφορά της εστιάστηκε στα νέα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εμπεριέχονται σε αυτό και την ωφέλεια που θα έχουν στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η βουλευτής μίλησε για τις νέες διατάξεις που προτείνει η Κυβέρνηση και αφορούν στη χορήγηση άδειας εννέα μηνών για την ανατροφή παιδιού που προέρχεται από υιοθεσία ή αναδοχή και την πρόβλεψη για παράτασή της. Με τον τρόπο αυτό, οι ανάδοχοι γονείς λαμβάνουν τις ίδιες διευκολύνσεις με τους φυσικούς, γεγονός που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για αύξηση του αριθμού τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις που αφορούν στην παράταση του μειωμένου ωραρίου κατά δύο χρόνια για το τέταρτο παιδί και πάνω και τα χαρακτήρισε ως μόνη διέξοδο για να καταπολεμηθεί το οξύ δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμη μέτρων που αφορά την αύξηση του αριθμού ημερών σε ανθρώπους που πάσχουν από βαριές ασθένειες ή φροντίζουν άτομο που πάσχει στην οικογένειά τους. Στο ίδιο πλαίσιο, σχολίασε τη θεσμοθέτηση νέας άδειας για την προσφορά αιμοπεταλίων, η οποία αποτελεί κίνητρο για αύξηση του αριθμού των αιμοπεταλιοδοτών, που τόση ανάγκη έχουν τα νοσοκομεία.

Η προστασία του κοινωνικού ιστού αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το αποδεικνύει με τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνονται. Η αναζωογόνηση της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να επέλθει μόνο με δραστικά μέτρα καταπολέμησης της υπογεννητικότητας και προστασίας των πολιτών. Στην προσπάθεια αυτοί οφείλουν να συμπαρασταθούν όσοι πραγματικά επιθυμούν το χτίσιμο μιας σύγχρονης και λειτουργικής Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις