Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σωκρ. Σωτηρόπουλος: "Η υγειονομική βόμβα της Αμαλιάδας"

Σωκρ. Σωτηρόπουλος: "Η υγειονομική ...

Το σύστημα Υγείας πρέπει «να ενισχυθεί... χτες» με προσλήψεις και χρηματοδότηση, τόνισε ο τεχνολόγος-ακτινολόγος, και πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας

Τον προβληματισμό του και την ανησυχία του για τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός  του πούλμαν με τον 66χρονο που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό μετέφερε  ο τεχνολόγος-ακτινολόγος, γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας Σωκρ. Σωτηρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
 

Ο κ. Σωτηρόπουλος μετέφερε την εμπειρία του από όσα γίνονται στην Αμαλιάδα, σημειώνοντας ότι «από ένα εκδρομικό γκρουπ καταλήγουμε να οδηγούμαστε προς κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, υπάρχει σοβαρή υποψία για ανεξέλεγκτη πλέον διάδοση του ιού στην περιοχή» και αναρωτήθηκε: «το γκρουπ επέστρεψε ... σχεδόν όλοι ή οι περισσότεροι είχαν πυρετό ... στο αεροδρόμιο, όταν κατέβηκαν, κάποιος δεν έπρεπε να τους απομονώσει, να ελεγχθουν;».

Στη συνέχεια, «μπαίνουν σε ένα λεωφορείο, που γίνεται "ωρολογιακή βόμβα" ... ξεκινάει και έρχεται κάτω ... δεν μπορούσε να γίνει μία διαχείριση πριν φτάσει στην Ηλεία;», προσέθεσε.

Για την σχετική αναφορά του ΕΟΔΥ ότι το Ισραήλ ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτόκολλο και δεν ανήκει στις χώρες αναφοράς, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «ένα γκρουπ με 53 εμπύρετους από το εξωτερικό, θεωρώ ότι πρέπει να βάλει κάποιους σε ανησυχία ... αυτά είναι τα ζητήματα».

Στη συνέχεια, «όταν κάποιοι επισκέφθηκαν μεμονωμένα το νοσοκομείο ... υπήρξε η υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ερωτήθηκε εάν θα ακολουθηθούν οι οδηγίες και το πρωτόκολλο για απομονώση, καραντίνα ... γιατί δεν είμαστε νοσοκομείο αναφοράς», συνέχισε, «αλλά έχουμε φτιάξει ένα χώρο που να υποδέχεται ύποπτο κρούσμα, ώστε να απομονωθεί από τους άλλους. Και η απάντηση από τον ΕΟΔΥ ήταν αρνητική για άλλη μία φορά (γιατί και ιδιώτες είχαν επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ».

Όπως περιέγραψε, «το γκρουπ επέστρεψε Παρασκευή βράδυ, το κρούσμα επιβεβαιώθηκε και ο ΕΟΔΥ ειδοποιήθηκε για να κάνει ιχνηλάτηση Τετάρτη πρωί, και Τετάρτη απόγευμα ήρθαν και ξεκίνησαν ... αλλά όλο αυτό το διάστημα Παρασκευής-Τετάρτης είναι μία υγειονομική βόμβα» που αλλάζει τα δεδομένα, «πρέπει ο τρόπος διαχείρισης να αλλάξει, δεν μπορούν να κάνουν ιχνηλάτηση σε ένα-δύο περιστατικά ... αυτή την στιγμή έχουμε 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα ... ένα γκρουπ 52 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό και μπορούν εν δυνάμει να μολύνουν 10, 20, 30, 40 άτομα».

«Για μένα, η ιχνηλάτηση πρέπει να σταματήσει και να δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τους ανθρώπους στην περιοχή, να μην μολύνουν παραπάνω», όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι «εάν με τρία κρούσματα το μισό υγειονομικό προσωπικό σε ένα μικρό νοσοκομείο βγαίνει σε καραντίνα, αντιλαμβάνεστε πώς θα είναι η διαχείριση τις επόμενες ημέρες. Δεν μπορεί με επαφή με ένα περιστατικό, να βγαίνουν 20 άτομα σε καραντίνα. Πώς θα κρατήσουμε το σύστημα Υγείας ανοιχτό;», αναρωτήθηκε.

 

πηγή stokokkino.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις