Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Της Χριστίνας Αλεξοπούλου, βουλευτού Αχαΐας ΝΔ

Η πρωτόγνωρη επίθεση που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες στα βόρεια σύνορά της, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, έχει πλέον προσλάβει όχι μόνο ευρωπαϊκές, αλλά και διεθνείς διαστάσεις

Η άριστα οργανωμένη προώθηση μεταναστών, κάθε εθνικότητας στον Έβρο, με τη μεταμφίεση του Σύριου πρόσφυγα και την καθοδήγηση του επίσημου τουρκικού κράτους, έπεσε πάνω στο αρραγές μέτωπο της αστυνομίας, της συνοριοφυλακής και του στρατού. Το πείσμα και η αντοχή, με τα οποία απέτρεψαν (και συνεχίζουν να αποτρέπουν) τη μαζική είσοδο και συνέλαβαν τους ελάχιστους που κατάφεραν να εισέλθουν από διάφορα σημεία, έχουν προκαλέσει αισθήματα χαράς και περηφάνιας σε όλους. Παρότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τη δύναμη της εικόνας και της παραπληροφόρησης για να αντιστρέψει την πραγματικότητα, οι εικόνες αποφασιστικότητας και επαγγελματισμού των προμάχων των συνόρων, έχουν διαδοθεί σε κάθε κατεύθυνση.

Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών από την άλλη, οι οποίοι βιώνουν την επισφάλεια της γειτονίας με την Τουρκία, έχουν «βάλει πλάτη» γι’ άλλη μια φορά. Από την πρώτη στιγμή παρέχουν στις ένοπλες δυνάμεις κάθε δυνατή υλική ή ηθική βοήθεια, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους αλλά και το υψηλό εθνικό τους φρόνημα, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου.

Όλα αυτά αποτελούν το αποτελεσματικότερο όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της απειλής που δέχεται η χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε το θέμα επάνω του. Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, η ενημέρωση όλων των  οργάνων της ΕΕ, το βέτο στον ΟΗΕ εναντίον της Τουρκίας (για το συριακό ζήτημα) και η ενημέρωση προς κάθε κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν χωρίς καθυστέρηση. Η προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών για ανάδειξη της ταύτισης ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, απέδωσαν, αφού η Ευρώπη κατάλαβε πλέον ότι η απειλή δεν στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον όλων των κρατών-μελών.

Η σημερινή μετάβαση των επικεφαλής των τριών κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών στη μεθοριακή γραμμή με την Τουρκία, συνοδεία του Πρωθυπουργού, είναι η απόδειξη των ορθών και ψύχραιμων κυβερνητικών επιλογών. Η δέσμευση της FRONTEX για άμεση αποστολή προσωπικού και υλικού και οι δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών για υλική βοήθεια, έρχονται ως συνέχεια αυτών.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία ωστόσο, είναι η εθνική συναίνεση απέναντι στον κοινό εχθρό. Τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής. Για τον λόγο αυτόν, οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να παραμερίσουν ιδεοληψίες και στεγανά και να δουλέψουν από κοινού για το εθνικό συμφέρον. Για να καταλάβουν όλοι, πως η Ελλάδα δεν εκβιάζεται.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις