Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: 50 πυρκαγιές την Τρίτη και πάνω από τις μισές στην Ηλεία - Συλλήψεις και έρευνες

φωτο αρχείου eurokinissi

φωτο αρχείου eurokinissi

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Έρευνες από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Τι κι αν είναι ακόμα Μάρτης την Τρίτη 3 Μαρτίου η Πυροσβεστική στη Δυτική Ελλάδα και δη στην Ηλεία, έτρεχε για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, αγροτοδασικές λες και ήταν καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία εκδηλώθηκαν 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 10  αστικά συμβάντα. Από τις 50 αγροτοδασικές οι περισσότερες από τις μισές εκδηλώθηκαν στον νομό Ηλείας.

Ο αέρας και η επιλογή κάποιων σε τέτοιες συνθήκες να βάλουν φωτιά για να κάψουν κλαδιά προκάλεσε πυρκαγιές από αμέλεια ενώ υπήρξαν συλλήψεις επ΄αυτοφώρο και παραπομπή στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα όπως έχει γράψει ήδη το thebest.gr στην περιοχή από χθες βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Νίκος Ρουμελιώτης, που μαζί με τον Συντονιστή  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιάννη Πετρούτσο, συντόνιζαν και βρίσκονταν στα μέτωπα στην Ηλεία, επισημαίνει στο thebest.gr πως "κατά τη χθεσινή ημέρα υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες. Τα συμβάντα ήταν από μικρές πυρκαγιές ως πιο επικίνδυνα περιστατικά τα οποία αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι περισσότερες οφείλονται σε εμπρησμό, από αμέλεια, είχαμε κάποια αυτόφωρα στην Ηλεία, ωστόσο εξετάζονται και κάποιες περιπτώσεις για εμπρησμό εκ προθέσεως, τις οποίες διερευνούν τα κατά τόπους ανακριτικά και το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στη Δυτική Ελλάδα και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις