Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ά. Τσιγκρής: “Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τη ματαίωση του Πατρινού καρναβαλιού...”

Ά. Τσιγκρής: “Μέτρα στήριξης των επιχειρ...

Δηλώσεις τος Αχαιού Βουλευτή της ΝΔ

Με αφορμή την απόφαση για ματαίωση του Πατρινού καρναβαλιού, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το πατρινό καρναβάλι αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν θεσμό για την Πάτρα και αποτελεί σημείο αναφοράς της χώρας μας διεθνώς, αφού θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά από αυτό της Βενετίας.

Η οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται κάθε χρόνο αυτό το χρονικό διάστημα στην Πάτρα, προσφέρει μεγάλη ανάσα στις τοπικές επιχειρήσεις (κυρίως τις μικρομεσαίες), οι οποίες βασίζονται στα συγκεκριμένα έσοδα για να εξασφαλίσουν την οικονομική τους βιωσιμότητα και να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Οι συνέπειες από τη ματαίωση του καρναβαλιού της Πάτρας είναι καταστροφικές για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, όπως είναι η εστίαση, η αναψυχή, ο ξενοδοχειακός κλάδος, καθώς οι σχετικές εκδηλώσεις αποτελούν ζωτικής σημασίας οικονομική δραστηριότητα για την Πάτρα και την Αχαΐα.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στη βάση πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν.

Τα μέτρα που θα ληφθούν θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατεύθυνση της ανακούφισης των επιχειρήσεων, ενώ θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για την Πάτρα, το καρναβάλι της οποίας συντηρεί οικονομικά την πόλη για ολόκληρο το χρόνο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις