Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας: 25% κάτω η κίνηση φέτος στο καρναβάλι - Απολυμαίνουν τα λεωφορεία

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας: 25% κάτω η κίνησ...

Στο 25% εκτιμάται η πτώση των αφίξεων σε σχέση με το 2019, όπως ανέφερε ο Νίκος Μπακόπουλος, σταθμάρχης του ΚΤΕΛ στο thebest.gr

Στο 20-25% σε σχέση με πέρυσι εκτιμάται πως κυμαίνεται μέχρι στιγμής η μείωση των αφίξεων μέσω του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας λόγω της απόφασης ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Όπως ανέφερε ο σταθμάρχης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νίκος Μπακόπουλος, από το πρωί της Παρασκευής 28/2/2020 ξεκίνησε η απολύμανση όλων των λεωφορείων που φτάνουν στην Πάτρα. Όπως μας εξήγησε, μετά από κάθε δρομολόγιο, το λεωφορείο απολυμαίνεται στο πάρκινγκ του πρατηρίου καυσίμων (ΑΒΕΞ) από ειδικό συνεργείο με το οποίο ήρθε σε συμφωνία το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Η διαδικασία που είναι πιστοποιημένη γίνεται λόγω του φόβου εξάπλωσης του μεταδοτικού κορωνοϊού και διαρκεί κάθε φορά 20 λεπτά όπου το λεωφορείο απολυμαίνεται σε όλα του τα σημεία (θέσεις καθήμενων, χειρολαβές, κ.α.) με θερμό αέρα.

«Το αποφασίσαμε ως Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας προκειμένου να είμαστε σίγουροι πως οι πελάτες μας αλλά και οι οδηγοί που εκτελούν τα δρομολόγια πως δεν θα κινδυνέψουν και δεν θα μείνει κάποιο υπόλειμμα μέσα στο λεωφορείο», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Μπακόπουλος.

Σε σχέση με την επιβατική κίνηση, τα δρομολόγια της Παρασκευής από Αθήνα, απ’ όπου και προέρχεται ο κύριος όγκος επισκεπτών, τελικά είναι γύρω στα 120 μαζί με τα έκτακτα και αναχωρούν σχεδόν ανά 10λεπτο με 15λεπτο. Το παρήγορο στοιχείο είναι πως επισκέπτες και δη νέα παιδιά έρχονται παρά την ματαίωση των κεντρικών εκδηλώσεων όπως είναι οι καρναβαλικές παρελάσεις το Σάββατο και την Κυριακή ενώ κι απόψε Παρασκευή δεν θα βγουν τα άρματα του Καρναβαλικού συνεργείου όπως είχε προγραμματιστεί. Επίσης έρχονται λεωφορεία με επισκέπτες και από Πύργο, Καλαμάτα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λαμία. Παρόλ’ αυτά η μείωση είναι αισθητή και φτάνει το 25% σε σχέση με το 2019 ενώ για το Σάββατο 29/2 έχουν προγραμματιστεί γύρω στα 70 δρομολόγια και αναλόγως την κίνηση θα γίνουν είτε λιγότερα είτε περισσότερα.

Η μείωση των επισκεπτών πάντως βοήθησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στο να διαχειριστεί καλύτερα τον αριθμό επισκεπτών χωρίς να χρειαστεί να σχηματιστούν μεγάλες ουρές ενώ και τα δρομολόγια φεύγουν όλα στην προκαθορισμένη ώρα τους, όπως είπε στο thebest.gr ο κ. Μπακόπουλος. Όσοι φτάνουν πάντως δείχνουν απτόητοι, συζητούν σε πηγαδάκια την απόφαση ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων και αρχίσουν να καταστρώνουν τα σχέδια τους για το πώς θα περάσουν το τριήμερο στην όμορφη Πάτρα.

Τέλος επειδή υπήρχαν και ακυρώσεις σε προπληρωμένα εισιτήρια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού ο κ. Μπακόπουλος προς διευκόλυνση του κοινού, μας είπε πως μπορεί ο κόσμος να επικοινωνεί με το σταθερό τηλέφωνο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας και να δίνει τα στοιχεία του και του εισιτηρίου του. Επειδή μπορεί να είναι φοιτητές οπότε θα μπορούν να ταξιδέψουν, τους δίνεται η δυνατότητα να κρατήσουν ανοικτό το εισιτήριο για τους επόμενους 3 μήνες, σε διαφορετική περίπτωση από την Τρίτη 3/3 θα μπορούν σε συνεννόηση με το λογιστήριο του ΚΤΕΛ να λάβουν πίσω μέρος των χρημάτων τους που βάσει του νόμου αντιστοιχεί στο 70% του αντιτίμου του εισιτηρίου που πλήρωσαν.

Ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ         

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις