Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεταναστευτικό: Στο "στόχαστρο" και η Πάτρα - Ο Μηταράκης ζητά από κάθε δήμο να πάρει 1.000 μετανάστες

Μεταναστευτικό:  Στο "στόχαστρο&quo...

Ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε από τον υπουργό να δημιουργηθεί hot spot και στην Πάτρα

Πρόταση σε κάθε δήμο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, να απορροφήσει από 1.000 μετανάστες ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, έκανε χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση σε Λέσβο και Χίο έχει αποκτήσει πολεμικά χαρακτηριστικά καθώς κάτοικοι συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τη δημιουργία των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Πέραν του ότι η Πάτρα ως πύλη εξόδου προς την Ε.Ε. συγκαταλέγεται στις περιοχές όπου βάσει της Ευρω - Τουρκικής Συμφωνίας του 2016 απαγορεύεται να έχει δομή φιλοξενίας αλλοδαπών, η αχαϊκή πρωτεύουσα βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής άμεσα ή έμμεσα από αρκετούς δημάρχους στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ανώτατου οργάνου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος το οποίο συνεκλήθη με τη συμμετοχή του κ. Μηταράκη. Για παράδειγμα, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε από τον υπουργό να δημιουργηθεί hot spot και στην Πάτρα, ενώ ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης αιτήθηκε να μεταφερθεί ο σχεδιαζόμενος προσφυγικός καταυλισμός σε άλλους μεγάλους δήμους της ευρύτερης περιφέρειας, «φωτογραφίζοντας» εμμέσως την Πάτρα.

«Όλη η Ελλάδα χρειάζεται να βάλει πλάτη. Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να μεταφερθούν στην ενδοχώρα τουλάχιστον 20.000 άτομα από τους 40.000 περίπου που διαμένουν στα νησιά» είπε καλώντας τους δημάρχους να δείξουν «εθνική αλληλεγγύη».

Σημειωτέον δε ότι ο υπουργός παραδέχθηκε πως η μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα ισοδυναμεί με εσαεί διαμονή τους. «Κανονικά προβλέπεται η επιστροφή στα κράτη προέλευσης τους ωστόσο κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι δεν είναι εφικτό. Πρόσφατα η Γερμανία ζήτησε από την Αλβανία να επιστρέψει 20.000 υπηκόους της και επειδή η Αλβανική κυβέρνηση προέβαλε αντιρρήσεις επέστρεψε μόλις 800».

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος , Δ. Γιαννακόπουλος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις